Μαξιμίλιαν Μπάιερ: Κρατήστε το όνομα

Ο Μαξιμίλιαν Μπάιερ δυναμώνει συνεχώς, πετυχαίνει τους στόχους του σε συλλογικό επίπεδο, ενώ έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Γερμανίας. Ποιος είναι ο νεαρός που εντυπωσιάζει;

Ο Μπάιερ πέρασε επιτυχώς στις τάξεις των νέων της Κότμπους πριν μετακομίσει στη Χόφενχαϊμ ως παραγωγική προοπτική σε ηλικία μόλις 15 ετών. Μέχρι το τέλος της εκστρατείας σεζόν, ο ντόπιος του Βραδεμβούργου είχε ήδη δείξει τις τεράστιες ικανότητές του στο σκοράρισμα, τερματίζοντας πρώτος σκόρερ της νοτιοδυτικής κατηγορίας με 18 γκολ. Την επόμενη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στην Bundesliga εναντίον της Φράιμπουργκ. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε ο νεότερος στην ιστορία της Χόφενχαϊμ στην Μπουντεσλίγκα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον νυν αμυντικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Νίκλας Ζούλε.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports.gr

Ο τότε 17χρονος Μπάιερ πρόσθεσε γρήγορα άλλες πέντε εμφανίσεις στην κατηγορία στο όνομά του, ενώ εξακολουθούσε να χτυπά με γκολ και για την U19 του συλλόγου. Ένα πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο ήρθε εγκαίρως για τη σεζόν 2020/21, ενώ και σε μια αναμέτρηση του Europa League με τη Γάνδη. Προκειμένου να αυξήσει τον χρόνο του σε υψηλό επίπεδο, οι υπεύθυνοι του συλλόγου της Χόφενχαϊμ κινήθηκαν για να στείλουν τον Μπάιερ ως δανεικό στο Αννόβερο και στη γερμανική δεύτερη κατηγορία. Αυτός ο δανεισμός θα κατέληγε να διαρκέσει δύο σεζόν, με τον Μπάιερ να σκοράρει 15 φορές και να μοιράζει 7 ασίστ στα 68 παιχνίδια του, κερδίζοντας του ένα νέο συμβόλαιο με τη μητρική του ομάδα.

Μια ακόμη επέκταση συμβολαίου συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο του 2023, με τον νεαρό να συμφωνεί με όρους που τον έδεσε στο PreZero Arena μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Τα νέα για αυτή τη συμφωνία ακολούθησαν ένα απίστευτο ξεκίνημα από τον επιθετικό στην τελευταία σεζόν της Χόφενχαϊμ. Ο πολύπλευρος επιθετικός ξέσπασε, σκοράροντας σε τέσσερα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα στη σειρά και συνολικά 6 γκολ σε 7 παιχνίδια. Τα τέρματα στις νίκες εναντίον τηςΝτόρτμουντ και της Βέρντερ Βρέμης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους βοήθησαν να γίνει ο Μπάιερ πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα μεταξύ των αγωνιστικών 17-25.

Διεκδίκησε επίσης και το βραβείο Rookie του μήνα Φεβρουαρίου για τις προσπάθειές του. Τελικά, μόνο τέσσερις παίκτες κατάφεραν περισσότερα από τα 16 γκολ του στην Μπουντεσλίγκα το 2023/24 (Κέιν – Γκιρασί – Οπεντά – Ουντάβ). Πράγματι, είναι αυτή η φόρμα που έπεισε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να τον καλέσει στην Εθνική και να συμπεριληφθεί στην ομάδα της Γερμανίας για το Euro.Πραγματοποίησε ντεμπούτο στο φιλικό με την Ουκρανία από τον πάγκο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και το πρώτο του γκολ.

Αναπληρώνει την έλλειψη μυϊκής μάζας με μια ευφυΐα εντός του παιχνιδιού που μπορεί μια μέρα να ταιριάζει και να συγκρίνεται με σπουδαίους. Ο εύστροφος επιθετικός της Χόφενχαϊμ έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα να βρίσκεται στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και εκτός από το να καταφέρνει να σκοράρει γκολ υπό πίεση, είναι επίσης ανιδιοτελής όταν έρχεται η ώρα να βοηθήσει έναν συμπαίκτη που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Είμαι σίγουρος ότι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαμ τον έχει στα ραντάρ του, είχε πει κάποτε, ο μεγάλος σκόρερ της Γερμανίας Μίροσλαβ Κλόζε. Ραντεβού στα γήπεδα του Euro να τον απολαύσουμε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.