Ο πρώην αρχηγός της Άουγκσμπουργκ, Ερμεντίν Ντεμίροβιτς, ήταν ένας από τους αφανείς ήρωες της Μπουντεσλίγκα τις τελευταίες σεζό. Ποιος είναι ο νέος μποξέρ της Στουτγκάρδης.

Παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί τη Βοσνία διεθνώς, ο Ντεμίροβιτς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο, παίζοντας ακόμη και για τις ομάδες νέων στο λιμάνι του βορρά, προτού μεταβεί στη Λειψία το 2014 στα 16 του χρόνια. Ωστόσο, παρόλο που σκόραρε με παραγωγικό ρυθμό τόσο σε επίπεδο U17 όσο και σε επίπεδο U19, έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι για τη δεύτερη ομάδα πριν μετακομίσει στην ισπανική Αλαβές το 2017.

Στον ελάχιστο χρόνο παιχνιδιού που έλαβε κατά τη διάρκεια της περιόδου 2017/18 – έξι παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις – είχε αντίκτυπο, βρίσκοντας γκολ σε τέσσερις περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πετύχει μια κανονική θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ως εκ τούτου, πέρασε την επόμενη εκστρατεία ως δανεικός στη Ligue 1 και τη Σοσό, αλλά και στην ισπανική ομάδα δεύτερης κατηγορίας Αλμερία, προσπαθώντας να βρει παιχνίδια και ρυθμό.

Η σεζόν 2019/20, ωστόσο, θα αποδειχτεί η σημαντική ανακάλυψη του Ντεμίροβιτς. Αφού εντάχθηκε προσωρινά στην ελβετική Σεντ Γκάλεν, σκόραρε 14 φορές σε 28 παιχνίδια, μοιράζοντας άλλες επτά ασίστ. Αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τους Κρίστιαν Στράιχ και Φράιμπουργκ να του δώσουν μόνιμη στέγη και έγινε αμέσως σημαντικός παίκτης στον Μέλανα Δρυμό. Αν και τα γκολ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή του παιχνιδιού του, συνέβαλε με πέντε γκολ και έξι ασίστ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020/21 και ακολούθησε με δύο και τρεις ασίστ αντίστοιχα την επόμενη σεζόν, γράφοντας 61 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς, ο χρόνος του στον σύλλογο τελείωσε με απογοητευτική νότα, καθώς έχασε ένα πέναλτι στον τελικό του κυπέλλου, στην ήττα από τη Λειψία στη διαδικασία των πέναλτι.

Συμμετείχε σε μια συμφωνία ανταλλαγής με τον Αυστριακό διεθνή Γκρέγκοριτς εκείνο το καλοκαίρι, η οποία ήταν αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο για την καριέρα του σε προσωπικό επίπεδο. 8 γκολ και 4 ασίστ το 2022/23 αντιπροσώπευαν μια σταθερή απόδοση και οι ηγετικές του ικανότητες εκτιμήθηκαν ξεκάθαρα από τον πρώην προπονητή Ενρίκο Μάασεν, ο οποίος τον διόρισε αρχηγό τον Αύγουστο του 2023. Μετά την απόλυση του, ο Ντεμίροβιτς ολοκληρώθηκε με το νέο αφεντικό Γιες Τόρουπ, με 15 γκολ και 9 ασίστ. Εκπροσωπεί τη χώρα του από το 2018, με 26 συμμετοχές, αλλά μόλις 1 γκολ, εναντίον του Μαυροβουνίου τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Ντεμίροβιτς κάνει πάντα αλλαγές, είναι τόσο άνετος στα πλάγια όσο και στην κορυφή, έχει δείξει ότι είναι ικανός να παίξει στον ώμο του τελευταίου αμυντικού και επίσης συνδέεται καλά με τους συμπαίκτες του. Το μαχητικό του πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο, επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη όταν μαθαίνουμε ότι το παρατσούκλι του είναι «Μποξέρ»- ο πανηγυρισμός του στα γκολ που πανηγυρίζει, προφανώς έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να του αποδοθεί το ψευδώνυμο. «Έχει να κάνει με το μονοπάτι που με οδήγησε στο σημείο που βρίσκομαι τώρα Πάντα χρειαζόμουν να βγαίνω από τις καταστάσεις» είπε

Η Στουτγκάρδη παραχώρησε στη Βεστφαλία και τη Ντόρτμουντ τον περσινό πρώτο σκόρερ της Γκιρασί που έκανε την πιο παραγωγική σεζόν της ζωής του. Ο αντικαταστάτης του έρχεται από τη Βαυαρία και την Άουγκσμπουργκ, που έκανε επίσης την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Ραντεβού τον Αύγουστο στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα και της NOVA.