Μπάγερ Λεβερκούζεν: Μία ήττα, μπορεί να αποδειχτεί λυτρωτική

H Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είχε ηττηθεί στην Bundesliga από την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2022-23, όταν τότε συνετρίβη 3-0 από την Μπόχουμ.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έγραψε ιστορία, ολοκληρώνοντας αήττητη την περυσινή περίοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Ήταν μια ονειρεμένη σεζόν για τη Λεβερκούζεν, κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα και έγινε μόνο η πέμπτη διαφορετική ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο από την ίδρυση της Bundesliga, μετά τις Μπάγερν Μονάχου (13 φορές), Κολωνία, Βέρντερ Βρέμης και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Άγγιξε» επίσης ένα αξιοσημείωτο τρεμπλ, φτάνοντας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ηττήθηκε 3-0 από την Αταλάντα στο Δουβλίνο. Αυτό όχι μόνο της στέρησε ένα ακόμη τρόπαιο, αλλά έβαλε τέλος σε ένα απίστευτο σερί 51 αγώνων αήττητου σε όλες τις διοργανώσεις. Η αήττητη πορεία συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της περιόδου, με την κατάκτηση του γερμανικού Σούπερ Καπ εναντίον της Στουτγάρδης στα πέναλτι και στη συνέχεια με μία δραματική νίκη 3-2 εκτός έδρας επί της Γκλάντμπαχ, την 1η αγωνιστική της Bundesliga. Ωστόσο, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι, η Λεβερκούζεν βρέθηκε μπροστά σε κάτι αναπάντεχο.

Προηγήθηκε 2-0 της Λειψίας, αλλά έφυγε ηττημένη από το γήπεδο με σκορ 3-2, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ομπέντα που πέτυχε δύο γκολ. Τερματίστηκε με αυτόν τον τρόπο, το αήττητο σερί 35 αγώνων, 462 ημέρες μετά την τελευταία της ήττα στο πρωτάθλημα.
Ίσως και να λειτουργήσει αυτή η ήττα λυτρωτικά για το κλαμπ. Μιλάμε για μία ομάδα η οποία βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού όταν ο Αλόνσο έφτασε τον Οκτώβριο του 2022. Σε αυτά τα 35 παιχνίδια, η Λεβερκούζεν κέρδισε 29 και έφερε μόλις έξι ισοπαλίες, πετυχαίνοντας 92 γκολ (πάνω από 2,5 γκολ ανά ματς). Επίσης το ματς χάθηκε, ενώ η πρωταθλήτρια ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές φάσεις που δημιούργησε. Επίσης, έπεσε επάνω σε έναν σπουδαίο επιθετικό (Ομπέντα), τον οποίο απέτυχε να αντιμετωπίσει.

Δεν υπήρξαν λοιπόν σοβαρά αγωνιστικά θέματα που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τον Τσάμπι Αλόνσο. Περισσότερο οι συγκυρίες έφεραν αυτή την ήττα. Δέχτηκε το γκολ της ήττας στο 80ο λεπτό από τη Λειψία, ενώ η ίδια έχει γίνει διαβόητη για τα γκολ που πετυχαίνει στις καθυστερήσεις, 19 συνολικά μετά το 80ο λεπτό σε αγώνες της Bundesliga από την αρχή της περασμένης σεζόν, με τα 9 από αυτά να σημειώνονται στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου! Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να δει και αυτή την άλλη όψη του νομίσματος…

Η μεγάλη της αντίπαλος στην κούρσα του τίτλου, Μπάγερν Μονάχου, έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, οπότε η αναμέτρηση τους στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Μόναχο θα είναι ένα καλό τεστ ανθεκτικότητας για την ομάδα του Αλόνσο.
Πριν από το ντέρμπι, η Λεβερκούζεν ταξιδεύει στο Χόφενχαϊμ, προτού υποδεχτεί τη Βόλφσμπουργκ στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της στο UEFA Champions League εκτός έδρας με τη Φέγενορντ. Στα χαρτιά, είναι ιδανικές ευκαιρίες για να επιστρέψει στο άλογο και να αποδείξει ότι η ήττα από τη Λειψία ήταν απλώς μάι κακή παρένθεση. Ειδικά τώρα που ήδη έχει ηττηθεί, οπότε δεν έχει και το άγχος του αήττητου σερί που τη συνόδευε όλο αυτό το διάστημα.

Το πώς η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα ανταποκριθεί σε μια σπάνια ήττα, θα μπορούσε να είναι αυτό που καθορίζει την κούρσα του τίτλου αυτής της σεζόν στη Γερμανία. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα παρακολουθεί για να δει, αν ο Αλόνσο και οι παίκτες του, μπορούν να επαναλάβουν το περυσινό «κόλπο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.