Koυλιεράκης: Σημαδεύει το καλοκαιρινό του «φλερτ»!

Videos που αξίζει να δείτε

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, έμοιαζε για μήνες προορισμένος για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως μπορεί να κάνει ντεμπούτο στην Bundesliga εναντίον της, με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ (14/9, 16:30, Novasportsextra4)!

Ίσως τον είχαν από πριν σημειωμένο στα μπλοκάκια τους. Αν όχι, οι άνθρωποι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έμαθαν σίγουρα το όνομα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, στις 5 Οκτωβρίου του 2023. Από την καλή και την ανάποδη!

Ήταν ένα ματς ομίλων για το UEFA Europa Conference League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ομάδα της Bundesliga, στην Τούμπα.

Η Άιντραχτ, φαινόταν έτοιμη να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς στο 68′, ο Μαρμούς, έκλεψε σε μία ανύποπτη φάση την μπάλα από τον νεαρό στόπερ του ΠΑΟΚ και ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Ζίβκοβιτς από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Κουλιεράκης όμως, έμελλε να πάρει το αίμα του πίσω στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά την…αναμπουμπούλα σε μία στατική φάση, πετάχτηκε πρώτος απ’ όλους στη μικρή περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 2-1!

Στις 30 Νοεμβρίου, με βασικό τον Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ, πέρασε νικηφόρα με το ίδιο σκορ και από τη Φρανκφούρτη, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία, που θα ολοκληρωνόταν στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι ιθύνοντες της Άιντραχτ, δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν προσέξει τον νεαρό άσο, που βρισκόταν στον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτόν της καθιέρωσης στην Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η ομάδα της Φρανκφούρτης, είχε προσεγγίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήδη από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2024, καθώς τον ήθελε…εκεί και τότε! Ο ΠΑΟΚ, απέρριψε την προσφορά, αλλά οι δύο πλευρές ανανέωσαν το μεταγραφικό τους ραντεβού για το καλοκαίρι.

Ήδη από τον Απρίλιο, γερμανικά ΜΜΕ, άρχισαν να κάνουν λόγο για «προφορική συμφωνία» του παίκτη με την Άιντραχτ, η οποία έψαχνε τον διάδοχο του Ουίλιαμ Πάτσο στο κέντρο της άμυνας, εν όψει της παραχώρησης του τελευταίου. «Μένει μόνο η συμφωνία της Άιντραχτ με τον ΠΑΟΚ», ανέφεραν οι Γερμανοί.

«Έχω ακούσει οπωσδήποτε το όνομα του Κουλιεράκη»

Με το τέλος της σεζόν 2023-24, ο Κουλιεράκης έμοιαζε να είναι προορισμένος για την Φρανκφούρτη και οι άνθρωποι της ομάδας της Bundesliga, έμοιαζαν σίγουροι για το deal, έστω και αν ο προπονητής, Ντίνο Τοπμέλερ, κρατούσε χαμηλούς τόνους στα τέλη Αυγούστου, όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό Sky για την περίπτωσή του:

«Έχω ακούσει οπωσδήποτε το όνομα του Κουλιεράκη στο παρελθόν. Πέτυχε γκολ εναντίον μας στο Conference League. Καλός παίκτης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη παίκτης μας, οπότε δεν θέλω να πάρα πολλά. Είναι προφανές ότι αν αφήσουμε κάποιον να φύγει στην άμυνα, θα χρειαστεί να φέρουμε κάποιον στη θέση του».

Στις 9 Αυγούστου, ο Πάτσο μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν, αντί 45 εκατ. ευρώ και πλέον ο δρόμος του Κουλιεράκη προς την Φρανκφούρτη, ήταν ανοικτός.

Μόνο που ο νεαρός άσος είχε διαφορετική γνώμη. Ναι μεν θα συνέχιζε στη Γερμανία, αλλά περίπου 400 χλμ. βόρεια της Φρανκφούρτης…

Ο insider Βιεϊρίνια!

H Bόλφσμπουργκ, έψαχνε επίσης έναν κεντρικό αμυντικό, λόγω της αποχώρησης της δικής της ηγετικής προσωπικότητας, Μαξάνς Λακρουά, που θα μετακόμιζε στην Κρίσταλ Πάλας.

Οι «λύκοι», είχαν την ευτυχία να διαθέτουν έναν …insider στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν άλλος από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα τους από το 2012 έως το 2018, πριν επιστρέψει για τη δεύτερη θητεία του στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Βιεϊρίνια μου είπε πολύ καλά λόγια. Η γνώμη του ήταν πολύ σημαντική για μένα», θα παραδεχόταν ο Χανιώτης αμυντικός, όταν όλα πια είχαν τελειώσει.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η Βόλφσμπουργκ…γκάζωσε τη Volkswagen της για να «κλείσει» τον Κουλιεράκη. Στα γερμανικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αρπαγή» του Έλληνα άσου από την Βόλφσμπουργκ!

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειστηριασμό», έστειλε το μήνυμα ο αθλητικός διευθυντής της Άιντραχτ, Μάρκους Κρέσε.

Στις 20 Αυγούστου, ο Κουλιεράκης, ανακοινώθηκε από τους «λύκους», αντί 11.75 εκατ. ευρώ, συν 3 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή μπόνους. Η αρπαγή από την Άιντραχτ, είχε μόλις ολοκληρωθεί…

Ταξίδι στο Κίελο

Η συμφωνία ΠΑΟΚ Βόλφσμπουργκ, προέβλεπε ότι ο 20χρονος διεθνής, θα μετακόμιζε στην Bundesliga, αφού πρώτα βοηθούσε τους πρωταθλητές Ελλάδας να μπουν στην League Phase του Europa League, αποκλείοντας τη Σάμροκ Ρόβερς.

Έτσι, το νέο απόκτημα των «λύκων», αφίχθη πολύ αργά για να είναι διαθέσιμος, στο ματς της 2ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος, απέναντι στη Χόλσταϊν Κίελ.

Ωστόσο, το νέο Νο. 4 της ομάδας του Ραλφ Χάζενχουτλ, επέμεινε να βρεθεί μαζί με την αποστολή στο Κίελο, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τους νέους του συμπαίκτες και να πάρει μία πρώτη γεύση από Bundesliga, πριν ενσωματωθεί στην Εθνική. Κάτι, που έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ιθύνονες των «λύκων».

Ντεμπούτο με…Άιντραχτ;

Με το τέλος των υποχρεώσεών του στο Nations League, ο Κουλιεράκης πλέον μπαίνει στα βαθιά του καινούριου του ποδοσφαιρικού προορισμού.

Και φυσικά, μπορεί να πάρει το βάπτισμα του πυρός στο γερμανικό πρωτάθλημα, απέναντι στην ομάδα που τον «φλέρταρε» για μήνες!

Η Βόλφσμπουργκ, υποδέχεται για την 3η Αγωνιστική την Άιντραχτ και έτσι τόσο οι «αετοί» της Φρανκφούρτης, όσο και ο Έλληνας άσος, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά…τι έχασαν ο ένας από τον άλλον! O Κουλιεράκης, αναμένεται να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα αν αγωνιστεί, όπως και ο Μαρμούς (σκόρερ και στα δύο περσινά ματς της Άιντραχτ με τον ΠΑΟΚ), ο οποίος επιστρέφει στην έδρα της προηγούμενης ομάδας του.

Ο Χάζενχουτλ, προανήγγειλλε βέβαια, ότι τόσο ο Κουλιεράκης, όσο και το έτερο αμυντικό απόκτημα της Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι, ο Σλοβάκος Ντένις Βάβρο, θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους, καθώς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σεμπαστιάν Μπορνό και Σέντρικ Τσέσιγκερ, έχει πάει καλά μέχρι τώρα και ο Αυστριακός δεν δείχνει διατεθειμένος να το χαλάσει.

Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει, τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ενός ματς. Ίσως η Βόλφσμπουργκ, χρειαστεί έναν τρίτο στόπερ, για να διαφυλάξει πιθανό προβάδισμα. Ή κάποιον να έρθει από τον πάγκο για το buzzer beater.

Άλλωστε, ο Κουλιεράκης, ένας αμυντικός με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, το έχει ξανακάνει απέναντι στην Άιντραχτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.