Ο εσωτερικός κανονισμός της Μπάγερν Μονάχου.

Το «φως» της δημοσιότητας είδε την Τετάρτη (09/10) ο εσωτερικός κανονισμός της Μπάγερν Μονάχου, με σημαντικότερο στοιχείο του ότι δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο για τους παίκτες! Αντίθετα, όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο κάθε παίκτης που αργεί πρέπει να μείνει στο προπονητικό κέντρο μέχρι να φύγει ο προπονητής της ομάδας, Βινσέντ Κομπανί.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση έγινε και σχόλιο σε διεθνή ιστοσελίδα, τονίζοντας ότθ αυτό που οφείλει να κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι να πάρει τηλέφωνο τη γυναίκα του και να την ενημερώσει πως, «αγάπη μου, θα αργήσω σήμερα»!

Όσον αφορά την ώρα που κάθεται ο «τιμωρημένος», παραπάνω, αυτή διαφέρει. Τα γερμανικά ΜΜΕ συνήθως βλέπουν όλους τους παίκτες να οδηγούν σπίτι τους γύρω στη 1, μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ο Κομπανί μένει συχνά στο κλαμπ μέχρι 4-5 το απόγευμα. Και πολύ συχνά ακόμη περισσότερο. Οι «τιμωρημένοι» παίκτες πρέπει να είναι απασχολημένοι στο γυμναστήριο ή με τους αναλυτές βίντεο όλο αυτό το διάστημα.

Ακόμη αν κάποιος αργήσει στην ανάλυση βίντεο, μένουν εκτός, καθώς ο Βέλγος δεν θέλει να διακόψει την παρουσίασή του.

Τέλος, οι επιλογές του στο εκάστοτε παιχνίδι δεν είναι γραμμένες σε πίνακα ή κρεμασμένες σε ένα μεγάλο σεντόνι στα αποδυτήρια, αλλά ο Κομπανί τις βάζει στην ομάδα WhatsApp των παικτών. Οι παίκτες από την πρώτη ομάδα που δεν έχουν επιλεγεί, ωστόσο, λαμβάνουν πρώτα ένα τηλεφώνημα από τον Βέλγο ή μια προσωπική συνομιλία, ώστε να μην χρειάζεται κανείς να διαβάσει μέσω μηνύματος ότι είναι εκτός.

Όλοι αυτοί είναι κανόνες που φέρεται να έχουν δεχτεί πολύ καλά την ομάδα των παικτών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο γερμανικός Τύπος…