Η Λειψία νίκησε 2-0 τη Μάιντς στη «Μέβα Αρίνα» και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσάβι Σίμονς στο 20’, με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να φτάνει τα τρία γκολ σε δέκα εμφανίσεις της φετινή σεζόν. Συνολικά, ο 21χρονος παίκτης έφτασε τα 13 γκολ σε 53 ματς τη φανέλα της Λειψίας. Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Βίλι Όρμπαν στο 37’, με το 29ο γκολ σε 318 ματς με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας και πρώτο φετινό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυνικοί στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά μετέτρεψαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στην αντίπαλη εστία. Από την πλευρά της, η Μάιντς είχε μπει καλύτερα στην αναμέτρηση, όμως δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Πέτερ Γκουλάτσι.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Λειψία να βρει χώρους για αντεπίθεση. Σε δυο απ’ αυτές, ο Μπένιαμιν Σέσκο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρόμπιν Τσέντερ, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο 29χρονος τερματοφύλακας βγήκε νικητής και στις δυο μονομαχίες.

Η Μάιντς απείλησε μόνο με ένα σουτ του Αντονί Κασί στην επανάληψη και η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κράτησε εύκολα το 2-0 και έφτασε στη νίκη. Η Μάιντς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16/2 τελικές έναντι 11/5 της Λειψίας και 54% κατοχή μπάλας. Η Λειψία έφτασε τους 17 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Μάιντς έμεινε στους οκτώ βαθμούς και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή νίκη για τους φιλοξενούμενους και τρίτη εκτός έδρας, ενώ η Μάιντς γνώρισε την τρίτη φετινή της ήττα και τρίτη εντός έδρας. Έβδομη εκτός έδρας νίκη στα τελευταία δέκα εκτός έδρας ματς για τη Λειψία, η οποία έχει και τρεις ισοπαλίες. Όγδοη νίκη για τους φιλοξενούμενους στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων και τρίτη εκτός έδρας.