Σε ένα παιχνίδι με δύο πέναλτι και διαμαρτυρίες, η Λεβερκούζεν αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και τελικά να φτάσει στη νίκη επί της Άιντραχτ με 2-1.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας προσπέρασαν στη βαθμολογία τους αντιπάλους τους και απέχουν 3 βαθμούς από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται η Λειψία, η οποία μπορεί να έχει συγκάτοικο την Μπάγερν περίπτωση που η ομάδα του Μονάχου επικρατήσει της Στουτγκάρδης εντός έδρας. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν εκείνοι κεφάλι στο σκορ μόλις στο ένατο λεπτό, αλλά ο Μπονιφέις δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα. Αυτό το έκανε ο Μαρμούς στο 16, βάζοντας τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού του σκορ. Παρά την πίεση και τις απουσίες, η Λεβερκούζεν δεν έχασε την ψυχραιμία της και αντέδρασε άμεσα. Με συνεχή επιθέσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ισοφάρισε στο 25’ με τον Άντριχ, ανακτώντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λεβερκούζεν ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της και κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ, ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση. Συγκεκριμένα στο 72’ ο Μπονιφέις εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι καταφέρνοντας να γράψει το τελικό 2-1 με κοντινή κεφαλιά. Αυτό ήταν το 28ο γκολ σε 44 παιχνίδια του 23χρονου άσου με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας…