Άλλο η φιλία, άλλο η δουλειά!

Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, όταν βρέθηκαν να αγωνίζονται μαζί στην Κότμπους.

Τιμ Κλάιντινστ και Κέβιν Μίλερ, έγιναν φίλοι και διατήρησαν την επαφή τους, ακόμα και όταν χρειάστηκε να ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο παίκτες, επανενώθηκαν το 2020 στην Χάιντενχαϊμ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της μυθικής πορείας της ομάδας, προς την άνοδο στην Bundesliga, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η αδελφική φιλία τους, επισφραγίστηκε το 2022, όταν ο Μίλερ, πάντρεψε τον Κλάιντινστ, στον γάμο του με την εκλεκτή της καρδιάς του, Ζοζεφίν.

Αμφότεροι ήταν παρόντες στο ιστορικό για τον σύλλογο παιχνίδι της 28ης Μαΐου 2023, στην έδρα της Γιάν Ρέγκενσμπουργκ, όταν η Χάιντενχαϊμ, κέρδισε 3-2 και πήρε την άνοδο στα «σαλόνια».

Ο Μίλερ τότε, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του Φρανκ Σμιντ, ενώ ο Κλάιντινστ, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2024, είχε έρθει η ώρα να ακολουθήσουν ξανά διαφορετικούς δρόμους, με τον 29χρονο επιθετικό, να μετακομίζει στην Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Ο Γερμανός επιθετικός, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και κέρδισε και τις πρώτες συμμετοχές στην Εθνική.

Αναπόφευκτα, θα ερχόταν και η στιγμή που θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έγινε το περασμένο Σάββατο, με την Γκλάντμπαχ, όχι μόνο να κερδίζει να κερδίζει 3-2 την Χάιντενχαϊμ εντός έδρας, για την 7η Αγωνιστική της Bundesliga, αλλά τον Κλάιντινστ να πετυχαίνει δύο γκολ απέναντι στον κουμπάρο του!

Το πρώτο με ένα έξυπνο τακουνάκι στο 62′ για το 2-1 και το δεύτερο, με πέναλτι στο 75′, για το 3-1.

Ο Κλάιντινστ, δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο γκολ και στο τέλος του αγώνα, οι κουμπάροι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι.

«Ο Τιμ μου είχε πει πριν από το ματς ότι θα μου έβαζε δύο γκολ, οπότε όλα καλά. Αν έβαζε και τρίτο, μάλλον θα έπαιρνα κόκκινη, γιατί θα τον είχα αρπάξει! Σοβαρά τώρα, ήταν κάτι ιδιαίτερο να τον έχω αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια», δήλωσε αστειευόμενος ο τερματοφύλακας της Χάιντενχαϊμ, ενώ ο Κλάιντινστ σχολίασε:

«Δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχεις γκολ εναντίον του, οπότε είμαι ικανοποιημένος που πέτυχα δύο. Σχεδόν με πληγώνει που χρειάστηκε να σκοράρω απέναντι στους παλιούς συμπαίκτες μου, όμως το να αλλάζεις ομάδα, είναι μέρος του ποδοσφαίρου και στο τέλος της ημέρας, είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη και τα δύο γκολ».

Ο Μίλερ, θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από τον κουμπάρο του στο ματς του δεύτερου γύρου, όμως ό, τι κι αν γίνει ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, το μόνο σίγουρο, είναι μία ζεστή αγκαλιά μετά τη λήξη…