Σε αντίθεση με ότι είδαμε τη σεζόν 2023-24 στη Bundesliga, με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν να κατακτάει με χαρακτηριστική ευκολία τον τίτλο, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου παρακολουθούμε μία συναρπαστική μάχη στην κορυφή.

Οι ισόβαθμες στην κορυφή Μπάγερν και Λειψία, απέχουν μόλις 4 βαθμούς από την 7η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τα μάτια όλων στην 8η στροφή του πρωταθλήματος, στρέφονται αναμφίβολα στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Λειψία και Φράιμπουργκ. Ακολουθώντας τα θρυλικά βήματα του Κρίστιαν Στράιχ, ο Γιούλιαν Σούστερ ενέπνευσε αμέσως τους παίκτες του και η Φράιμπουργκ μετράει πέντε νίκες στους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν, με τον νέο τεχνικό της να αποπνέει μια νέα αίσθηση ελευθερίας και φιλοδοξίας στο παιχνίδι της.

ΑΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μετά από έξι χρόνια ως βοηθός προπονητή Νέων και βοηθός προπονητή, δεν υπήρχε κανείς σε καλύτερη θέση, από τον πρώην αρχηγό του συλλόγου για να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη δουλειά της επικής 12χρονης βασιλείας του Στράιχ. «Το να προπονήσω τη Φράιμπουργκ είναι απόλαυση για μένα και επίσης πρόκληση», είχε πει ο 39χρονος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάρτιο.

Γνώριζε απέξω και ανακατωτά την ομάδα την οποία υπηρέτησε για 10 χρόνια ως παίκτης με 242 συμμετοχές. Ο σύλλογος είχε σκεφτεί να προσλάβει έναν προπονητή από το εξωτερικό, αλλά επέλεξε τελικά έναν άπειρο, αλλά απόλυτο γνώστη της φιλοσοφίας και της ποδοσφαιρικής προσέγγισης του Στράιχ όλα τα περασμένα χρόνια.

Οι οπαδοί της Φράιμπουργκ έχουν σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τον Σούστερ που εξακολουθούν να τραγουδούν συχνά το τραγούδι που είχαν συνθέσει γι΄αυτόν όσο έπαιζε ακόμα. Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο ποδόσφαιρο, αφού πήρε τα απαραίτητα διπλώματα προπονητικής, είχε προετοιμαστεί για να γίνει ο διάδοχος του Στράιχ, δουλεύοντας ως σύνδεσμος μεταξύ της ακαδημίας Νέων του συλλόγου και της επαγγελματικής ομάδας, τα τελευταία έξι χρόνια.

Μετά τη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ με σκορ 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει ισοφαρίσει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου μετά από επτά αγώνες. Η ομάδα του Σούστερ έχει κερδίσει τέσσερις από τους πέντε πιο πρόσφατους αγώνες της Μπουντεσλίγκα, σκοράροντας εννέα φορές σε αυτό το διάστημα, ενώ διαθέτει την τέταρτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Είναι ώρα λοιπόν για τη Φράιμπουργκ απέναντι σε μία διεκδικήτρια του τίτλου, όπως είναι η Λειψία, να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει εφέτος. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση από έναν απαιτητικό αγώνα μεσοβδόμαδα με τη Λίβερπουλ στο Champions League, που έληξε με ήττα για τη γερμανική ομάδα, όπως επίσης και την απουσία του Τσάβι Σίμονς, αφού ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην αναμέτρηση με τους «κόκκινους» του Σλότ.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Σούστερ δεν προήλθε από μια επανάσταση ή ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο, αλλά με μια σειρά από μικρές αλλαγές. Λίγες καλοκαιρινές μεταγραφές που έφεραν μερικά βασικά πρόσθετα χαρακτηριστικά στην ομάδα της Φράιμπουργκ και εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας.