Τα όνειρα του δεν έχουν ταβάνι… (pics)

Επέστρεψε πέρυσι μετά τον δανεισμό του στη Χόφενχαϊμ και στην πρώτη του σεζόν στους Βαυαρούς, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, μετά τον Λεβαντόφσκι που είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Μπουντεσλίγκα (10).

Επέστρεψε πέρυσι μετά τον δανεισμό του στη Χόφενχαϊμ και στην πρώτη του σεζόν στους Βαυαρούς, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, μετά τον Λεβαντόφσκι που είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Μπουντεσλίγκα (10). Και εφέτος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της 11αδας και ήδη, μήνα Φεβρουάριο, μετράει 30 συμμετοχές και 17 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Σερζ Γκνάμπρι, ξεκίνησε τον αθλητισμό, ως ταλαντούχος σπρίντερ, αλλά γρήγορα τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Είδωλο του ο Μεσούτ Εζίλ και που να ήξερε ότι λίγα χρόνια αργότερα θα έπαιζε μαζί του στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» τον απέκτησαν από τα τμήματα υποδομής της Στουτγκάρδης, αντί 100.000 λιρών.

Μάλιστα, επειδή ήταν μόλις 15 χρόνων υπέγραψε συμβόλαιο με τους Λονδρέζους, αλλά ουσιαστικά εντάχθηκε στην ομάδα, έναν χρόνο αργότερα. Σε ηλικία 17 χρόνων και 98 ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα ματς απέναντι στη Νόριτς και έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ, μετά τον Τζακ Γουίλσιρ. Ακολούθησαν σοβαροί τραυματισμοί, ο δανεισμός του στην Γουεστ Μπρομ και η απόφαση του να φύγει από την Αγγλία.

«Προετοιμάζαμε το έδαφος για να υπογράψουμε το νέο του συμβόλαιο», θυμάται ο τότε προπονητής του, Αρσέν Βενγκέρ, «αλλά ξαφνικά ήθελε να πάει στο Βέρντερ Βρέμης».
 Δεν ήταν η Βέρντερ Βρέμης που τον αγόρασε όμως, αλλά ουσιαστικά η Μπάγερν, καθώς έναν χρόνο αργότερα πήγε στους Βαυαρούς, που ήταν και παιδικό του όνειρο. 
Οι επιτυχίες με την Εθνική ομάδα, ανέβασαν πολύ τις μετοχές του. Ασημένιο μετάλλιο με τη Γερμανία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 και πρώτη θέση με την U21, έναν χρόνο αργότερα. 

«Common Goal»
Μέσα στο 2017 έγινε γνωστό πως ο Χουάνμ Μάτα ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με το όνομα “Common Goal. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό project που δημιουργήθηκε από τον Juan Mata και τον οργανισμό streetfootballworld.
Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια απήχηση που έχει το ποδόσφαιρο για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και να βελτιώσει τις ζωές αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Γκνάμπρι, μαζί με τον καλό του φίλο Ματς Χούμελς, έσπευσε να ενισχύσει την προσπάθεια του Ισπανού. Το 1% του μισθού του είναι η μικρότερη δυνατή βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει ο 25χρονος άσος.
 

«Το 1% δεν είναι τεράστιο ποσό, αλλά μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο εάν δεσμευτούμε σαν ομάδα», δήλωσε ο Γκνάμπρι. Θέλω να δώσω πίσω ένα μέρος απ΄ότι μου έχει προσφέρει το ποδόσφαιρο και να βοηθήσω το ποδόσφαιρο να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του ξανά. Θέλω να αλλάξω το παιχνίδι για πάντα!».
Ο Γκνάμπρι, επέστρεψε στο προσκήνιο την Τρίτη, σκοράροντας δύο φορές, στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Τσέλσι με σκορ 3-0. Στο προηγούμενο ταξίδι του στο Λονδίνο, σημείωσε τέσσερα γκολ στο 7-2 με την Τότεναμ τον Οκτώβριο.

Τώρα έρχεται η πρόκληση της Εθνικής Γερμανίας. Ήδη τα πρώτα του δείγματα είναι εντυπωσιακά. 13 εμφανίσεις και 13 γκολ. Μετά την κακή εμφάνιση της Γερμανίας πριν από δύο χρόνια στο παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, πολλά άλλαξαν.
Μπόατενγκ, Χούμελς, Μίλερ έχουν μείνει εκτός των επιλογών του Λεβ. Πλέον ο Γερμανός τεχνικός «οικοδομεί» την ομάδα, γύρω από τον Γκνάμπρι, τον συμπαίκτη του στην Μπάγερν, Τζόσουα Κίμιχ και τον Τίμο Βέρνερ της Λειψίας. 
«Έχουμε μια συναρπαστική ομάδα, ένα υπέροχο πνεύμα, πολλούς νέους παίκτες και μπορούμε να κάνουμε πολλά στο μέλλον», προσθέτει ο Γκνάμπρι, ο οποίος θα κλείσει τα 25 του χρόνια, δύο ημέρες μετά τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ στις 12 Ιουλίου…
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.