Ο νέος Λεβαντόφσκι είναι εδώ!

Αν νομίζετε ότι ο Μάριο Γκέτσε και ο Κρίστιαν Πούλισιτς είναι τα κορυφαία ονόματα που έχουν αναδείξει οι Ακαδημίες της Ντόρτμουντ, περιμένετε να δείτε ένα νέο παιδί που τώρα αναδεικνύεται και είναι προορισμένος να γίνει σταρ! 

Αν νομίζετε ότι ο Μάριο Γκέτσε και ο Κρίστιαν Πούλισιτς είναι τα κορυφαία ονόματα που έχουν αναδείξει οι Ακαδημίες της Ντόρτμουντ, περιμένετε να δείτε ένα νέο παιδί που τώρα αναδεικνύεται και είναι προορισμένος να γίνει σταρ! 
Ο15χρονος Γιυοσουφά Μουκόκο, είναι αυτή τη στιγμή η πιο καυτή μελλοντική προοπτική στη Γερμανία. Έχει σαρώσει κάθε ρεκόρ στα επίπεδα U17 και U19 μέσα σε 2 διαδοχικές χρονιές.

Ξεχάστε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μουκόκο «βλέπει» δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία και έχει σημειώσει 84 γκολ σε μόλις δύο σεζόν με την ομάδα της Βεστφαλίας, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν στους νέους παίκτες ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο νεαρός και ιδιαίτερα γρήγορος επιθετικός, σκόραρε δις στη νίκη της ομάδας του με σκορ 3-0 που κέρδισε δύο φορές με νίκη 3-0 επί της Όμπερχαουζεν και έφτασε τα 34 γκολ σε μόλις 20 παιχνίδια στη Δύση της Μπουντεσλίγκα U19.
Με αυτά τα δύο τέρματα έσπασε το ρεκόρ των 33 τερμάτων που είχε ο Τέρκερ της Μπόχουμ (2004-05) και ο ΈγκεσταΪν της Βέντερ Βρέμης (2015-16). Και να φανταστείτε ότι έχουν απομείνει ακόμη 6 αγώνες για τη λήξη της περιόδου!
 

«ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ» ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Ο «θρύλος» του συλλόγου, Λαρς Ρίκεν, υπεύθυνος των Ακαδημιών, υποκλίθηκε στο ταλέντο του ποδοσφαιριστή:
 «Έχει σημειώσει πολλά γκολ, είναι πολύ περιπετειώδης, πεινασμένος για επιτυχία, εργατικός και πάντα έρχεται με ένα χαμόγελο στην προπόνηση. Αυτό είναι που βλέπουμε». 

Αφού πέτυχε 50 γκολ για την U17s την περίοδο 2018-19, σπάζοντας ένα άλλο ρεκόρ, τα 44 γκολ του Ντόνις Άβντιγιαϊ από την σεζόν 2012/13, ο μετριόφρων Μουκόκο νοιώθει ευγνώμων προς τους συμπαίκτες του.
«Είμαι υπερήφανος και ενθουσιασμένος από αυτό που πέτυχα. Αυτά τα πενήντα γκολ  ποτέ δεν θα έρχονταν χωρίς τους συμπαίκτες μου». 
Επιπλέον, μετράει τρία γκολ σε τέσσερις αγώνες με την U16 της Γερμανία, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 12 χρόνων και είναι ο ναρότερος σκόρερ στην ιστορία της UEFA Youth League !

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ;
Πολλά ακούστηκαν, ακόμη και μέσα στις τάξεις της Ντόρτμουντ για την ηλικία του Μουκόκο. Οι ικανότητες του, δεν συμβαδίζουν με την ηλικία του.
«Η ηλικία του είναι σωστή», λέει ο πατέρας του Τζόζεφ. «Αμέσως μετά τη γέννησή του, τον καταχωρήσαμε στο γερμανικό προξενείο της πρωτεύουσας του Καμερούν, Γιαουντέ. Έχουμε γερμανικό πιστοποιητικό γέννησης».
Το πιστοποιητικό γέννησης του παίκτη αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2004 και η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) επιβεβαίωσε ότι όλα τα χαρτιά του  είναι εντάξει.

Ο Μουκόκο δεν μπορεί να παίξει στην Bundesliga μέχρι να γίνει 17 ετών (κανόνας της Γερμανικής ομοσπονδίας), αλλά όταν θα συμβεί αυτό θα μπορούσε να ξεπεράσει το μεγαλείο των συναδέλφων του αστέρων της Ακαδημίας του Ντόρτμουντ, του Πούλισιτς και του Γκέτσε.  
Ο δρόμος της επιτυχίας έχει ήδη ανοίξει για τον 16χρονο. Λογικά θα τον δούμε με την 1η ομάδα, πριν από το τέλος της εφετινής σεζόν.

Αυτό έχει προαναγγείλει και ο Λουσιέν Φαβρ: «Έχουμε ένα πλάνο γι΄αυτόν. Δεν μπορώ όμως να πω πότε θα είναι μαζί μας. Ίσως τον Μάρτιο, Πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάποια πράγματα».
Αν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον Μάρτιο θα σπάσει το ρεκόρ που κατέχει ο Νούρι Σαχίν, ο οποίος τον Αύγουστο του 2005 πραγματοποίησε το ντεμπούτο με τη πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 χρόνων και 11 μηνών. Ο Μουκόκο φαίνεται ότι είναι προορισμένος για να γίνει σούπερ σταρ. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.