Σάντσο, ο παίκτης που όλοι θέλουν

Ο Άγγλος διεθνής έκλεισε 20 χρόνια ζωής και πολιορκείται από την μισή Ευρώπη. Ο εντυπωσιακός και θεαματικός Τζέιντον Σάντσο είναι ακριβός αλλά συμφέρει...

Το παιδί θαύμα έκλεισε τα 20 (25/3) και θεωρείται ήδη ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες στον κόσμο. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το λάθος να τον αφήσει να φύγει το 2017 για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και αφού εντυπωσίασε στην Μπουντεσλίγκα και το champions league κορυφαίες ομάδες από το νησί παλεύουν να τον φέρουν πίσω. Ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Βεστφαλούς μέχρι το 2022 όμως μόνο με θαύμα θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα.

Σε ηλικία 7 ετών ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Γουότφορντ. Τον Μάρτιο του 2015 και σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε στη Μάντσεστερ Σίτι. Τον Ιούλιο του 2017 ακολούθησε την περιοδεία της πρώτης ομάδας και μέσα σε 2 μήνες αποχώρησε από τους πολίτες υπογράφοντας στη Ντόρτμουντ για να μπει κατευθείαν στην πρώτη ομάδα.

Έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έγινε ο πρώτος Άγγλος που αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπορούσια στο πρωτάθλημα.  Πρώτη φορά που ξεκίνησε βασικός ήταν απέναντι στην Βόλφσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2018 και το πρώτο του γκολ του πέτυχε απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Απρίλιο, σε ένα ματς που  μοίρασε και δύο ασίστ. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 12 παιχνίδια, όλα για πρωτάθλημα και πέτυχε ένα γκολ. Σκόραρε και δημιουργούσε κάθε 137 λεπτά. Η δεύτερη σεζόν ήταν γεμάτη, σκόραρε και δημιουργούσε κάθε 95 λεπτά, με 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και 13 γκολ. Με το καλημέρα άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί το 2000 και σκοράρει δις σε ματς της Μπουντεσλίγκα και στο Champions League, ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει σε ηλικία 18 ετών και 336 ημερών 9 γκολ στο πρωτάθλημα που εντέλει τελείωσε τη σεζόν με 12 γκολ.

Την φετινή χρονιά μέχρι να διακοπεί, σκοράρισμα και δημιουργία ”εκτοξεύτηκαν” στα 62 λεπτά, πρόλαβε να σκοράρει 14 γκολ σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 8 συμμετοχές και 2 γκολ στην Ευρώπη. Ο Άγγλος έχει 14 γκολ και 15 ασίστ (29) και έρχεται 3ος στην σχετική λίστα συνδυασμός γκολ-ασίστ. Πρώτος είναι ο Τσίρο Ιμπόμπιλε της Λάτσιο με 27 γκολ και 7 ασίστ (34) και δεύτερος ο Λιόνελ Μέσι με 19 γκολ και 12 ασίστ (31). Ακολουθούν Τίμο Βέρνερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μπαπέ, Ρονάλντο.

Οι Βεστφαλοί αποκλείεται να ζητήσουν λιγότερα από 100 εκατομμύρια να τον αποδεσμεύσουν καθώς ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ προφανώς και θα είναι διατεθειμένες να τα δώσουν. Οι φήμες για το προβάδισμα της Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει, όμως τα πάντα είναι ορθάνοιχτα σε ότι αφορά στον επόμενο προορισμό του, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουν οι σύλλογοι πως η πανδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει την μεταγραφική περίοδο. 

Ο Σάντσο θα θελήσει να φορέσει φανέλα ομάδας που θα αγωνίζεται στο champions league. Αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα στην Αγγλία η Μάντσεστερ έχει τις λίγότερες πιθανότητες να βρεθεί στην τετράδα, εκτός αν κατακτήσει το Γιούροπα Λίγκ. Στα θετικά πως στην ομάδα του Σόλσκιερ θα βρει
συμπαίκτες του από την Εθνική Αγγλίας (Ράσφορντ (αδελφικός του φίλος), Μαγκουάιερ, Λίνγκαρντ). Η Τσέλσι έχει πιθανότητες για τετράδα και έχει νεαρούς Άγγλους παίκτες που εξελίσσονται (Μάουντ, Έιμπραχαμ), ενώ αποχωρεί και ο Πέδρο το καλοκαίρι. Η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι εξαιρετική περίπτωση όμως όσο παίζουν Σαλάχ και Μανέ στα άκρα, ο Σάντσο δεν θα βρει χώρο. Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του κατά τα 18 μήνες μεγαλύτερου Κιλιάν Εμπαπέ το 2018  από τη Μονακό στη Παρί Σεν Ζερμέν, οι πρωτευουσιάνοι ξόδεψαν συνολικά 165 εκατομμύρια. Ο Σάντσο πόσο κάνει και που θα πάει λοιπόν; Μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο της πανδημίας, κάντε υπομονή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.