Ένας παίκτης που έλειπε καιρό από τη Μπορούσια (pics, video)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποτελεί το νέο μεγάλο αστέρι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Μπορούσια τον έκανε δικό της, αλλά ήδηα τα μεγαλύτερα club τον έχουν στην κορυφή της μεταγραφικής τους λίστας. Και είναι μόλις 19 ετών. 

“Διαθέτει πάρα πολλά προσόντα για να γίνει καλύτερος ο Χάαλαντ. Δεν μπορείς να του πάρεις την μπάλα γιατί είναι δυνατό κορμί. Στην Ντόρτμουντ γνωρίζουν πως θα τον κάνουν καλύτερο, θεωρώ πως θα αφήσει το στίγμα του” ανέφερε ο Ταξιάρχης Φούντας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Νovasports.gr το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπορεί να γίνει το επόμενο μεγάλο αστέρι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τα μεγαλύτερα club να τον έχουν ήδη στην κορυφή της μεταγραφικής τους λίστας. Και είναι μόλις 19 ετών. 

Οι “μνηστήρες” και η Μπορούσια
“Θέλουμε έναν παίκτη να σκοράρει, να βοηθάει στη δημιουργία, να πρεσάρει, να μπορεί να βγάλει συνδυασμούς» έλεγε στη χειμερινή διακοπή ο Μίχαελ Τσορκ, ετοιμαζόμενος για τη μεγάλη “μάχη” της απόκτησης του Χαάλαντ. Οι επιδόσεις του 19χρονου σε Αυστριακό πρωτάθλημα και Champions League είχαν εντυπωσιάσει τους πάντες. Όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν. Τα 20 εκατ. ευρώ της ρήτρας του δεν ήταν τίποτα για τις ομάδες που τον είχαν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο. Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Λειψία μερικές απ’ αυτές που τον προσέγγισαν. Ο ίδιος όμως επέλεξε Μπορούσια και Ντόρτμουντ, η οποία γνώριζε πως η πραγματική του αξία ήταν υπερδιπλάσια από τα χρήματα που έβγαζε από τα ταμεία της. 

Μεταγραφή 100 εκατ. ευρώ
Η αλήθεια είναι ότι η μεταγραφή για την Μπορούσια ξεπέρασε κατά πολύ τα 20 εκατ. ευρώ της ρήτρας. Ο Χαάλαντ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 με την ρήτρα να φημολογείται ότι είναι στα 70 εκατ. ευρώ. Συνολικά η μεταγραφή του έφτασε ή θα φτάσει αν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του τα 100 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και οι μανατζερικές προμήθειες, οι μισθοί, αλλά και ένα μπόνους υπογραφής.

Τον έπεισε το Βεστφαλεν 
Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή ο Μίχαελ Τσορκ αποκάλυψε μία από τις απολαυστικές ιστορίες στο παρασκήνιο της προσπάθειάς του να πείσει τον νεαρό Νορβηγό να υπογράψει στη BVB και όχι σε κάποια άλλη από τις ομάδες που τον ήθελαν.

“Δουλέψαμε πάνω στη μεταγραφή του Χάαλντ την περίοδο των Χριστουγέννων. Θυμάμαι να καλώ τον Μίνο Ραϊόλα ανήμερα των Χριστουγέννων στις 4 τα ξημερώματα. Όταν καταφέραμε να αποσπάσουμε τη συγκατάθεση ενός παίκτη της δικής του ποιότητας, χαιρόμουν σαν μικρό παιδί” τόνισε ο Τσορκ για να αποκαλύψει τη λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά που δεν ήταν άλλη από την έμπνευση του Τσορκ να ετοιμάσει ένα video με συναισθηματικές στιγμές από τη Südtribüne. 

«Μία τέτοια ατμόσφαιρα τον εμπνέει και τότε είναι που κυριολεκτικά εκρήγνυται στον αγωνιστικό χώρο. Η γλώσσα του σώματός του είναι εκπληκτική για έναν 19χρονο. Ψωνίσαμε από το πάνω ράφι και δεν είναι μυστικό ότι και άλλες μεγάλες ομάδες δούλευαν για την απόκτησή του. Προσφέραμε το καλύτερο πακέτο για την εξέλιξή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσορκ.

H αποδοχή του αρχηγού
Ο Μάρκο Ρόις λύνει και δένει στη Μπορούσια. Είναι ταυτισμένος με τον σύλλογο και οι οπαδοί τον λατρεύουν. Πολύ απλά γιατί εκτός από παίκτης είναι και ένας από αυτούς, έχοντας απαρνηθεί κάποια χρόνια πριν τη μισητή Μπάγερν Μονάχου. «Πιστεύω ότι δεν είχαμε τέτοιου τύπου παίκτη από τον Lewandowski. Μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ευέλικτοι και να αντιδρούμε διαφορετικά στις συνθήκες. Έχω καλό προαίσθημα» είχε δηλώσει ο Γερμανός επιθετικός για τον Χάαλαντ.
 

Ντεμπούτο με ρεκόρ και Χάαλαντ-Σοκ
Το ντεμπούτο του Χάαλαντ με τα “κιτρινόμαυρα” δεν ήταν ιδανικό, ήταν ονειρικό. Ερχόμενος από τον πάγκο και ενώ η Μπορούσια έχανε 3-1 από την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις 136 δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του.

Συνολικά χρειάστηκε τρεις τελικές για να κάνει χατ τρικ μέσα σε 23’ στο ντεμπούτο του στη Bundesliga! Τόσες, για να σπάσει ρεκόρ και να γράψει ιστορία. Έγινε ο πιο νέος που κάνει χατ τρικ στο πρωτάθλημα και ο πρώτος που το κάνει ερχόμενος από τον πάγκο στο ντεμπούτο του.Ο αντίπαλος προπονητής, Μάρτιν Σμιντ απέδωσε την ήττα στο Χάαλαντ-Σοκ μετά το 60’. 

Δεν σταματά να σκοράρει
Παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί μόλις σε 512 λεπτά στη Bundesliga, κατάφερε να πετύχει εννέα γκολ σε οκτώ παιχνίδια με τη Μπορούσια, με την οποία σκόραρε δις στη νίκη με 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Βεστφάλεν. Αν μαζέψουμε όλα τα γκολ της σεζόν 2019-20 τότε αυτά αγγίζουν τον αριθμό 40, ενώ έχει καταγράψει και 9 ασίστ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.