Τόμας Μίλερ: Πιστός Βαυαρός ”στρατιώτης”

Είναι μόλις 30 χρονών, σε εξαιρετική ηλικία για ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός πλακατζής Τόμας της Μπάγερν Μονάχου που ποτέ δεν γέμιζε το μάτι, αλλά ήταν πάντα χρήσιμος και ποιοτικός.

Είναι μόλις 30 χρονών, σε εξαιρετική ηλικία για ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός πλακατζής Τόμας Μίλερ που ποτέ δεν γέμιζε το μάτι, αλλά ήταν πάντα χρήσιμος και ποιοτικός. Παίκτης που από το ξεκίνημα της καριέρας του έβγαζε έξω το εγώ και έπαιζε πρώτα για την ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως όταν σκοράρει, πανηγυρίζει με σφιγμένες τις γροθιές μαζί με τους συμπαίκτες του χωρίς να τρέχει δεξιά και αριστερά στις κερκίδες και τον κόσμο για να πάρει τη δόξα.

Γεννημένος στο Βίλχαϊμ, στα προάστια της Βαυαρίας, κλώτσησε μπάλα για πρώτη  φορά στον κήπο του σπιτιού του παρέα με τον αδερφό του. Αργότερα στη τοπική Παλ  και στα 11 έγινε το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Προϊόν των ακαδημιών της Μπάγερν, έκανε το ξεπέταγμα του στην πρώτη ομάδα την σεζόν 2009-2010 με τον Λουίς Φαν Χαάλ να δίνει την ευκαιρία στον άτεχνο και άτσαλο 21χρονο. Έπαιζε στην τρίτη κατηγορία με μια ομάδα της Μπάγερν  μέχρι που όλα άλλαξαν. Το 2009 υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα για δύο χρόνια. Επέλεξε το νούμερο ”13′ στην φανέλα. για πολλούς γρουσούζικο, για τους Γερμανούς όμως ιστορικός αριθμός που φορούσε ο Γκερτ Μίλερ και αργότερα ο Μίκαελ Μπάλακ. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και πήρε αυτό που ήθελε!

Η Μπάγερν ετοιμαζόταν να τον στείλει δανεικό ή ακόμα και τον διώξει. Ο Λουίς Φαν Χαάλ είχε διαφορετική άποψη. Ο Ολλανδός τεχνικός τον εμπιστεύτηκε, τον έριχνε συστηματικά από τον πάγκο όμως έδειξε πως τον υπολόγιζε και δικαιώθηκε. Ο σύλλογος κέρδισε το νταμπλ στην μπουντεσλίγκα ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του champions league. Το Φεβρουάριο του 2010 υπογράφει νέο συμβόλαιο καθώς πλέον είχε πείσει τους ιθύνοντες μέχρι το 2013. Την ίδια χρονιά κερδίζει και μια κλήση στην Εθνική ομάδα και το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής όπου μάλιστα πρωταγωνιστεί. Πέτυχε πέντε γκολ σε έξι συμμετοχές βοηθώντας τα ”πάντσερ” να τερματίσουν στην 3η θέση. Ο Μίλερ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του τουρνουά κερδίζοντας παράλληλα και το χρυσό παπούτσι με 5 γκολ και 3 ασίστ.

Αφού συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπάγερν δεν έχει πολλές επιλογές και συνεχώς ανανεώνει το συμβόλαιο του, αυτή τη φορά μέχρι το 2015. Ολοκληρώνει τις σεζόν με διψήφιους αριθμούς σε γκολ και ασίστ. Μέσα σε τέσσερα χρόνια εξελίχθηκε σε τοπ επιπέδου ποδοσφαιριστή και σε μία ώριμη ηλικία των 25 ετών βοήθησε τη Γερμανία να κατακτήσει το  μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας με πέντε γκολ βγαίνοντας 2ος σκόρερ της διοργάνωσης. Λίγο πριν μπει το 2013 βάζει ξανά την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017 παρόλο που οι αριθμοί είναι πεσμένοι και έχει χάσει την θέση του  από το βασικό σχήμα. Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2014-2015 ρίχνει πόρτα στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ και υπογράφει νέο συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2019.

Τον Νοέμβριο του 2019 συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με την αγαπημένη του Μπάγερν και έγινε ο 10ος παίκτης των Βαυαρών που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα από το 1965 και ύστερα. Τον επόμενο μήνα έγινε ο πρώτος παίκτης που πριν τη χειμερινή διακοπή στο πρωτάθλημα φτάνει τις 11 ασίστ. Μέχρι την επόμενη διακοπή αρχές Μαρτίου πρόλαβε να μοιράσει ακόμα 5 και μαζί με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε φιγουράρουν στην πρώτη θέση της  σχετικής λίστας. Ο πιστός στρατιώτης της γερμανικής μηχανής Τόμας Μίλερ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Βαυαρούς μέχρι το 2023. Ήταν μια απόφαση που ήρθε από κοινού με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει καμία αμφιβολία για την παραμονή του στο Μόναχο. 521 συμμετοχές και 195 γκολ και το κοντέρ γράφει… Στην ‘Νασιονάλμανσαφτ’ έχει ”πατήσει” τις 100 συμμετοχές και έχει σκοράρει 38 φορές.

Από τότε που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και η Μπάγερν  πήρε τα σκήπτρα από την πρωταθλήτρια του 2008-09 Βολφσμπουρκ έχει χάσει το πρωτάθλημα μόλις δύο χρονιές από την Ντόρτμουντ (10′-11′, 11′-12′). Πανηγύρισε τον τίτλο στην παρθενική του σεζόν στην Μπουντεσλίγκα και άλλες εφτά διαδοχικές. Φέτος η Μπάγερν βρίσκεται στην κορυφή μετά από 25 αγώνες και 4 βαθμους πάνω από την Ντόρτμουντ. Σε περίπτωση που υπάρξει επανέναρξη η ομάδα του Χανς- Ντίτερ Φλικ (πρόσφατα ανανέωσε και αυτός) είναι έτοιμη να πανηγυρίσει τον 8ο συνεχμενο τίτλο και 29ο συνολικά σε  56 συμμετοχές στην πρώτη εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Φλικ έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε στην Μπουντεσλίγκα είναι πρωτοπόρος, στην διοργάνωση του κυπέλλου βρίσκεται στα ημιτελικά και αντιμετωπίζει την Άίντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στο champions league βρίσκεται ουσιαστικά στον επόμενο γύρο μετά τον ”περίπατο” της στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι (0-3). Ίδωμεν και κάμωμεν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.