Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από ένα διάλειμμα δύο και πλέον μηνών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν, ξεκινάει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή με την Ουνιόν στο Βερολίνο. Μετά από 25 αγώνες, οι Βαυαροί είναι στην κορυφή με 55 πόντους. Λίγο πριν από την επανεκκίνηση, το επίσημο site της Μπάγερν, θυμήθηκε τους κύριους σταθμούς της έως τώρα πορείας της.  

ΤΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ
Ο… «Κύριος Ασταμάτητος».  Μετά τα δύο γκολ  στο 2-2 με τη Χέρτα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Πολωνός επιθετικός είπε να βάλει ένα παραπάνω τη 2η αγωνιστική. Χατ τρικ λοιπόν στην άνετη νίκη 3-0 επί της Σάλκε.

Η ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Η Μπάγερν έδειξε φορμαρισμένη από τις πρώτες εβδομάδες εκκίνησης του πρωταθλήματος και κατέγραψε στη συνέχεια άνετες νίκες στο Μόναχο, επί της Μάιντς (6-1) και επί της Κολωνίας (4-0). Συνέχισε με ισοπαλία απέναντι στη Λειψία και με δύσκολη νίκη επί της Πάντερμπορν (3-2) και ξεπέρασε σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά τη Λειψία. Η κορυφή πλέον της ανήκε!

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ωστόσο, αυτή η χαρά ήταν βραχύβια. Μετά τον εκπληκτικό θρίαμβο 7-2 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο για το Champions League, η Μπάγερν υπέστη την πρώτη ήττα της εντός έδρας από τη Χόφενχαϊμ (2-1). Ακολούθησε μεγαλύτερη απογοήτευση μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Οι «κόκκινοι» έμειναν στο 2-2 με την Άουγκσμπουργκ και ο Σούλε τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη σεζόν.
 

Επέστρεψε στον σωστό δρόμο την 9η αγωνιστική  με μια δύσκολη εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Ουνιόν Μπερλίν, που περιλάμβανε ένα νέο ρεκόρ για τον Λεβαντόφσκι, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που σκόραρε σε κάθε έναν από τους πρώτους εννέα αγώνες. Επέκτεινε μάλιστα το ρεκόρ του μέχρι την 11η αγωνιστική

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Η 10η αγωνιστική επέφερε δυσάρεστη έκπληξη για τη Μπάγερν. Ήταν ένα «πικρό» απόγευμα με βαριά ήττα 5-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη. Έτσι έμεινε «άφαντο» το ρεκόρ του Τόμας Μίλερ που έφτασε τις 500 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με την φανέλα της ομάδας. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές «χώρισαν» τους δρόμους τους με τον Νίκο Κόβατς και παρέδωσαν τα ηνία στον βοηθό του, Χάνσι Φλικ.  

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ Ο ΦΛΙΚ ΑΛΛΑ…
Είναι ένας αγώνας που παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Στο πρώτο παιχνίδι του Χάνσι Φλικ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Μπάγερν με νίκη στο «Allianz Arena». Τελικά έφυγε με ξεγυρισμένη τεσσάρα.

Ακολούθησε δεύτερο συνεχόμενο 4-0 επί της Φορτούνα στο Ντίσελντορφ, αλλά έπειτα οι Βαυαροί υπέστησαν δύο οδυνηρές ήττες. Έχασαν 2-1 εντός από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και εκτός έδρας από την Γκλάντμπαχ. Οι ήττες back-to-back, έφεραν την ομάδα του Φλικ  στην έβδομη θέση, επτά βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Γκλάντμπαχ,  στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΑΡΑ
Η «μηχανή» πήρε μπρος. Χατ τρικ του Κοουτίνιο και νίκη 6-1 επί της Βέρντερ στη Βρέμη, γκολ στο ντεμπούτο του λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ, ο 18χρονος Ζίρκζε και πάλι ο Ολλανδός δίνει το τρίποντο την επόμενη αγωνιστική, ξανά μπαίνει ως αλλαγή και βρίσκει δίχτυα στην αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ.

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Μπάγερν επέστρεψε εκεί όπου ανήκει τα τελευταία χρόνια: Στην κορυφή! Μετά από πειστικές νίκες επί της Χέρτα (4-0) και επί της Σάλκε (5-0), η ομάδα του Φλικ, έπιασε κορυφή με τη  νίκη 3-1 στο Μάιντς. Ακολούθησε το 0-0 με τη Λειψία και δύο σημαντικές νίκες στην Κολωνία (4-1) και στην έδρα της Πάντερμπορν (3-2).

ΚΑΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ
Η Μπάγερν παρέδωσε μάθημα ποδοσφαίρου στο Χόφενχαϊμ την 24η αγωνιστική. Τελικό σκορ 6-0, αλλά ένα περιστατικό αμαύρωσε την αναμέτρηση. Στο 77′ διακόπηκε ο αγώνας γιατί οι φίλοι των Βαυαρών σήκωσαν για δεύτερη φορά προσβλητικό πανό κατά του ιδιοκτήτη των γηπεδούχων, Ντιέτμαρ Χοπ. Με την παρέμβαση των παικτών της Μπάγερν, κατέβηκε το πανό και μετά από περίπου πέντε λεπτά άρχισε πάλι το ματς, με τους παίκτες των δύο ομάδων, απλώς να αλλάζουν πασούλες στα εναπομείναντα 13 λεπτά!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
Στο τελευταίο παιχνίδι πριν η σεζόν ανασταλεί λόγω της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η Μπάγερν κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά της από την Ντόρτμουντ. Με αφορμή τα 120α γενέθλια του συλλόγου, ένα τεράστιο κορεό καλωσόρισε την ομάδα για τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, ενώ οι παίκτες φορούσαν επίσης μία αναμνηστική εμφάνιση. Νίκη 2-0 για τη Μπάγερν, με τη διαφορά της από τη 2η Ντόρτμουντ να βρίσκεται τους τέσσερις βαθμούς.