Βέρντερ-Λεβερκούζεν 1-4: Η Μπάγερ πλησίασε τη Λειψία στον πόντο(hls)

Με αρχοντικό πέρασμα από τη Βρέμη, το σύνολο του Μπος έφτασε στους 50 βαθμούς και πλέον είναι για τα καλά στη μάχη για ένα εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

Σε αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να έχουν ροή και να χάνουν ευκαιρίες, οι «Ασπιρίνες» έδρασαν πρώτες προτού φύγει το ημίωρο, αφού στο 28’ ο Ντιαμπί σέντραρε ωραία από τη δεξιά πλευρά, ο Χάβερτς χωρίς να έχει και την καλύτερη δυνατή ισορροπία, κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Παβλένκα για το 0-1.

Το σύνολο του Κόχφελντ δεν άργησε και πολύ για να απαντήσει από στατική φάση, ένα κόρνερ του Μπιντεκούρ βρήκε εν κινήσει στο πρώτο δοκάρι τον Γκέμπρε Σελάσιε,  ο οποίος με ωραία εκτέλεση έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία.

Οι αμυντικές αδυναμίες της Βέρντερ (η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 59 γκολ) φάνηκαν για πολλοστή φορά, στο 33’ εκτέλεση φάουλ του Ντεμίρμπαϊ, λανθασμένη εκτίμηση του Πάβλενκα, εύκολη κεφαλιά του Χάβερτς για το 1-2.

Εντός του 2020 δεν υπάρχει παίκτης της Bundesliga, που να έχει εμπλακεί σε περισσότερα γκολ από τον Κάι Χάβερτς, αφού ο ποδοσφαιριστής της Λεβερκούζεν έχει πετύχει 9 γκολ και μοιράσει 7 ασίστ. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο δεύτερο μέρος, έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Γκέμπρε Σελάσιε, ωστόσο στο 61’ ο Ντιαμπί δημιούργησε και πάλι, με τον Βάιζερ να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2018, σκοράροντας και πάλι με κεφαλιά. 

Στο 78’ ο Ντεμίρμπαϊ πήρε μια περίφημη κάθετη πάσα από τον Μπελαράμπι και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ της ομάδας του, η οποία έχει 50 βαθμούς, ενώ η τέταρτη της βαθμολογίας Λειψία έχει 51.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Φλόριαν Βιρτς, σε ηλικία 17 ετών και 15 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λεβερκούζεν που αγωνίζεται σε ματς πρωταθλήματος και τρίτος συνολικά στην ιστορία της Bundesliga, πίσω από τους Σαχίν και Μπισέκ. 

Για τους γηπεδούχους στον πάγκο έμεινε ο Στέφανο Καπίνο, με τη Βέρντερ να μένει στην προτελευταία θέση στους 18 βαθμούς. 

Βέρντερ Βρέμης: Πάβλενκα, Γκρέμπρε Σελάσιε, Βέλκοβιτς, Μόιζαντερ (αρχ.), Φριντλ, Μ. Έγκενσταϊν, Φογκτ (85’ Οζάκο), Μπάργκφρεντε(54’Γ. Έγκενσταϊν), Μπιντεκούρ (71’ Σάρτζεντ), Ζέλκε (71’ Βόλτεμαγκε), Ρασίτσα (85’ Ρασίτσα)

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χράντεσκι, Βάιζερ, Ταπσόμπα, Μπέντερ, Ζίνκγκραβεν, Αράνγις (86’ Παουλίνιο), Ντεμίρμπαϊ, Ντιαμπί (62’ Μπέιλι), Αμίρι (76’ Μπάουμγκαρτλινγκερ), Βιρτς (61’ Μπελάραμπι), Χάβερτς (αρχ.) (85’ Αλάριο)
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.