Ντόρτμουντ-Μπάγερν ή μήπως… Λέβα-Χάλαντ;

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα έρθει αντιμέτωπο την Τρίτη με έναν από τους πιο επιτυχημένους σκόρερ των τελευταίων χρόνων, καθώς ο Έρλινγκ Χάλαντ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, για πρώτη φορά.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της Μπουντεσλίγκα, τη Μπάγερν Μονάχου, σε μια κορυφαία σύγκρουση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» απέχουν 4 βαθμούς από τους  Βαυαρούς και ουσιαστικά θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε εκθρονισμό της Μπάγερν. Ο 19χρονος Χάλαντ απέναντι στον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερο του Πολωνό άσο. Και οι δύο παρουσιάζουν αξιοσημείωτες επιδόσεις. Και οι δύο παίκτες έχουν σημειώσει ακριβώς 41 γκολ σε 35 αγώνες σε όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν.

Ο προπονητής της Μπάγερν Χάνσι Φλικ, πιστεύει ότι οι στενές συγκρίσεις μεταξύ των δύο είναι πρόωρες, αλλά αναγνώρισε την προφανή ικανότητα του Χάλαντ. «Ο Χάλαντ είναι στην πρώτη του σεζόν … Ο Ρόμπερτ εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια στο ανώτατο επίπεδο. Αλλά σίγουρα ο Χάλαντ έχει τεράστιο ταλέντο».

Πριν από την αναστολή του Τσάμπιονς Λιγκ τον Μάρτιο εξαιτίας του κορωνοϊού, ο Χάλαντ ήταν 2ος σκόρερ μετά τον Λεβαντόφσκι, με 10 γκολ, έναντι 11 του άσου της Μπάγερν.

Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε 27 γκολ σε 25 αγώνες της Μπουντεσλίγκα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για πέμπτη φορά σε 10 σεζόν.  Ο Χάλαντ έχει πετύχει 10 γκολ, με αναλογία ένα γκολ κάθε 69 λεπτά.

«Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει την προπόνηση στην ηλικία του», είπε ο πολύ έμπειρος Ματς Χούμελς για τον νεαρό συμπαίκτη του.

Από την άλλη πλευρά ο Λεβαντόφσκι είναι γνωστός για την πολύ σκληρή προπόνηση που κάνει και μέσω της οποίας καταφέρνει να διατηρείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. «24 ώρες την ημέρα έχει στο μυαλό του πως θα φάει τις σωστές τροφές, τον ύπνο και την προπόνηση», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ρόμπερτ Λεβντόφσκι πιστεύει ότι ο Χάλαντ θα μπορούσε να διατηρήσει και στο μέλλον την απίστευτη φόρμα του. «Ο Χάλαντ έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά θέλει και χρόνο. Αν δουλέψει σκληρά, μπορεί να γίνει καλύτερος παίκτης και να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.