Ο Χάνσι Φλικ είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο αποφασιστικός παράγοντας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα είναι η καλή νοοτροπία.

Και αυτό ακριβώς έδειξε η Μπάγερν στον πολυαναμενόμενο αγώνα κορυφής με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Χάρη στην εντυπωσιακή τους επιθυμία για νίκη, οι πρωταθλητές επικράτησαν 1-0 στο «Klassiker» μέσα στο «Signal Iduna Park» και έκαναν ένα κρίσιμο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου στην Bundesliga. Ας δούμε πως υποδέχτηκε το επίσημο site της Μπάγερν αυτή τη νίκη τίτλου των Βαυαρών.

 «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ αποφασιστικοί, πλήρως επιφυλακτικοί και μερικές φορές επίσης τολμηροί. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη », δήλωσε ο Φλικ για την απόδοση της ομάδας του. Εκπρόσωπος αυτής της εξαιρετικής νοοτροπίας ήταν ο σκόρερ, Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος έκανε ένα νέο ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα για αυτή τη σεζόν καθώς κάλυψε απόσταση 13,7 χλμ.

Η Μπάγερν αντιμετώπισε το παιχνίδι στο Ντόρτμουντ με εξαιρετική εστίαση. «Ανεξάρτητα από τη βαθμολογία, όταν παίζεις στο Ντόρτμουντ, ακόμα και χωρίς οπαδούς, έχεις πάντα πολλά κίνητρα. Νομίζω ότι το είδατε σε εμάς», πρόσθεσε ο αρχηγός Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος έπαιξε για 400η φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. «Είναι ένας καλός αριθμός, αλλά φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν τη νίκη εκτός έδρας». 

Μετά τη συνάντηση του πρώτου γύρου, η Μπάγερν ήταν μόλις ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους της, αλλά τώρα είναι επτά πάνω από τη δεύτερη θέση. Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το προβάδισμα μετά από 28 αγώνες, από τότε που καθιερώθηκαν οι 3 βαθμοί για τη νίκη.

Ωστόσο, η Μπάγερν ξέρει ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη και να διατηρήσει την εξαιρετική νοοτροπία που έδειξε την Τρίτη. «Παίζουμε στο γήπεδο ως ομάδα, πάνω απ ‘όλα και με μεγάλη καρδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», δήλωσε ο Τόμας Μίλερ, για τον οποίο η νίκη στο Ντόρτμουντ ήταν η 250η της καριέρας του στην Μπουντεσλίγκα. Τον βάζει δεύτερο στη λίστα όλων των εποχών, μόνο πίσω από τον Όλιβερ Καν που έχει 260 νίκες.