Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με σκορ 5-0 της Φορτούνα Ντίσελντορφ, συνεχίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία της προς τον τίτλο.

Η παρουσία του Ούβε Ρέσλερ στον πάγκο οδηγούσε από το καλό στο καλύτερο τη Φορτούνα που ήταν αήττητη στα τελευταία έξι ματς, ωστόσο η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε εύκολα το αναμενόμενο στην 29η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.  
Οι πρωτοπόροι, αήττητοι σε 14 ματς και νικητές στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ Βαυαροί, έχοντας στο μυαλό τους το πάθημα στο αντίστοιχο περυσινό ματς, στο οποίο ενώ προηγήθηκαν με 3-1, είδαν το τελικό σκορ να γράφει 3-3, μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι με υψηλή ένταση και βρέθηκαν με δύο γκολ προβάδισμα στο ημίωρο. 

Ένα ημίχρονο που έκρινε τα πάντα

Για 16η φορά στη φετινή Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν σκόραρε στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στάθηκε τυχερή καθώς μετά το γύρισμα του Μπενζαμέν Παβάρ ο Ζάνκα που προσπάθησε να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 29ο λεπτό ο Μπενζαμέν Παβάρ με ωραία κεφαλιά πέτυχε το τέταρτο τέρμα του στη σεζόν. Ο Γάλλος είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ της ομάδας. 
Η αντίδραση που εκδήλωσε η Φορτούνα με τις ευκαιρίες των Καραμάν, Μοράλες εξουδετερώθηκε από το Νόιερ. 
Η ομάδα του Φλικ είχε ανεβάσει για τα καλά στροφές και λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου ο Τόμας Μίλερ, πρώτος στις ασίστ φέτος στη Μπουντεσλίγκα, μοίρασε την 18η στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για το 28ο τέρμα του και το 3-0. 
Με αυτό το γκολ ο Πολωνός σκόραρε κόντρα σε όλες τις ομάδες της φετινής Μπουντεσλίγκα.

Δύο γκολ σε επτά λεπτά και … συν δέκα

Το δεύτερο μέρος άρχισε με εξαιρετικά απειλητικό τρόπο για τη Φορτούνα, καθώς δέχθηκε δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά.

Στο 50ο ο Λεβαντόφκσι έκανε το 4-0 κι έφτασε τα 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντέιβις για το 5-0. 

Η Μπάγερν με την όγδοη διαδοχική νίκη της βρίσκεται στο συν δέκα από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, ενώ η Φορτούνα υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά τη νίκη της Βέντερ Βρέμης εκτός έδρας επί της Σάλκε.  

Μπάγερν Μονάχου: Nόιερ – Παβάρ, Ερνάντες, Αλάμπα, Ντέιβις – Kίμιχ, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν – Λεβαντόφσκι (Προπονητής: Χάνσι Φλικ)
Φορτούνα Ντίσελντορφ: Kαστενμάιερ – Ζάνκα, Χόφμαν, Γκίσελμαν – Τζίμερμαν, Στέγκερ, Μπότζεκ, Μοράλες, Τόμι – Καραμάν, Τσρίμπσκι (Προπονητής: Ούβε Ρέσλερ)

Τα highlights της αναμέτρησης: