Η Βέρντερ Βρέμη βρίσκεται στο χείλος του υποβιβασμού, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένει κάποιο «δώρο» διάσωσης από τη Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη.

Οι Βαυαροί βλέπουν τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο του πρωταθλήματος να πλησιάζει και δεν θέλουν να αναβάλλουν τη στέψη για αργότερα. 

Η Μπάγερν θα εξασφαλίσει το στέμμα του πρωταθλητή για 30η φορά, αν νικήσει τη Βέρντερ στη Βρέμη. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι επτά βαθμούς πίσω, στη δεύτερη θέση, με τρία παιχνίδια να απομένουν.

«Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές την Τρίτη», δήλωσε ο Τόμας Φλικ σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. «Δεν δίνουμε δώρα στη Βέρντερ. Θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας την Τρίτη και εξαρτάται από εμάς».

Οι συγκρούσεις μεταξύ Μπάγερν και Βέρντερ ήταν έντονες όταν και οι δύο αγωνίζονταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ομάδα της Βρέμης να κερδίζει τον τελευταίο από τους 4 τίτλους της, το 2005. Η Μπάγερν θα έχει εκτός δύο σημαντικά όπλα της, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Τόμας Μίλερ. 

Η Βέρντερ, που βρίσκεται στη Μπουντεσλίγκα μεγαλύτερο διάστημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι στη 17η θέση, μαζί με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στα πλέι οφ για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.  
«Νομίζω ότι η Βέρντερ θα προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους. Οι παίκτες της διατηρούν την ηρεμία τους και υποστηρίζουν τον προπονητή τους. Αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Φλικ. Η Βέρντερ έχει κερδίσει στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή.