Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 0-1 εκτός έδρας τη Βέρντερ Βρέμης και στέφθηκε μαθηματικά πρωταθλήτρια στη Bundesliga δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν

Πανηγυρική εκτός έδρας νίκη πήρε σήμερα (16/6) η Μπάγερν Μονάχου! Στο Βεσερστάντιον επικράτησε -υπό βροχή- με σκορ 0-1 της Βέρντερ Βρέμης, με γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι στο 43ο, και με το τρίποντο που πήρε κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο της τρέχουσας σεζόν στη Bundesliga, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι ο 8ος σερί τίτλος για τους Βαυαρούς, που έφτασαν συνολικά στους 30!

Η Μπάγερν ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι. Κυνήγησε ένα γρήγορο γκολ, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να τρυπήσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι, που δίνουν μάχη για παραμονή στην κατηγορία, έκαναν ό,τι μπορούσαν να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους πρωταθλητές, όμως, στο 43ο είδαν τον Λεβαντόφσκι να γκρεμίζει τις προσπάθειές τους.

Ο Μπόατενγκ είδε την κίνηση του Πολωνού στράικερ, του έβγαλε ωραία ασίστ και ο μόνιμος σκόρερ της Μπάγερν, καλυπτόμενος οριακά, με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, φτάνοντας στα 31 γκολ στο πρωτάθλημα. Το κοντρόλ που έκανε στην αντίπαλη περιοχή και το τελείωμα στη φάση είναι για σεμινάριο!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν ήθελε να διατηρήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είχε την κατοχή, που έφτασε στο 60%, προσπαθούσε να φτιάξει κάποια φάση στην αντίπαλη εστία, όμως, μεγάλη ευκαιρία δεν δημιούργησε. Στο 55ο λεπτό με τακουνάκι ο Λεβαντόβσκι σκόραρε, αλλά στην αρχή της φάσης υπήρξε οφ σάιτ και το γκολ δεν μέτρησε. Η Βέρντερ αύξησε την πίεση της μετά το 79ο λεπτό, όταν ο Αλφόνσο Ντέιβις των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90ό σημείωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, όταν ο Οζάκο πήρε μία κεφαλιά και ο Νόιερ με μία τρομερή απόκρουση κράτησε το μηδέν στην εστία του.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Βελίκοβιτς (88’ Πισάρο), Φογκτ (46’ Λάνγκαμπ), Γκέμπρε Σελάσι, Μοϊσάντερ, Φριντλ, Κλάασεν (84’ Φίλκρουγκ), Μπιτενκούρτ (62’ Μπάρτελς), Ράσιτσα (62’ Σάρτζεντ), Εγκεστάιν, Οσάκο

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Παβάρ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (82’ Ερναντές), Κομάν, Ντέιβις, Μίλερ, Λεβαντόφσκι