Η τέταρτη θητεία του Κλαούντιο Πισάρο στη Βρέμη, έμελλε να αποτελέσει και την τελευταία του στο ποδόσφαιρο. Ο Περουβιανός κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 41 ετών και 9 μηνών μετά από 24 χρόνια στα γήπεδα.

Η τέταρτη θητεία του Κλαούντιο Πισάρο στη Βρέμη, έμελλε να αποτελέσει και την τελευταία του στο ποδόσφαιρο. Ο Περουβιανός κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 41 ετών και 9 μηνών μετά από 24 χρόνια στα γήπεδα.

Ο Κλαούντιο Μιγκέλ Πισάρο Μπόσιο, γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1978 στην πόλη Καγιάο στο Περού. Στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε σε 872 αγώνες στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του πέρασε στο γερμανικό πρωτάθλημα φορώντας τις φανέλες της Βέρντερ Βρέμης (4 φορές) και Μπάγερν Μονάχου (2 φορές). Κατέκτησε 17 τρόπαια, τα 16 στο Μόναχο, μεταξύ άλλων ένα Champions League, έξι πρωταθλήματα Γερμανίας και έξι κύπελλα.

Ρεκόρ: Ο γηραιότερος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, σε ηλικία 40 ετών και 227 ημερών, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βέρντερ Βρέμης (152 γκολ, 109 στην Μπουντεσλίγκα) ,αλλά και έκτος σκόρερ όλων των εποχών του πρωταθλήματος (197 γκολ).

Πριν από ένα χρόνο (Μάιος του 2019), δήλωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμα ένα χρόνο και το έκανε. Παρέμεινε στη Βρέμη όπου φόρεσε την φανέλα της αγαπημένης του Βέρντερ 19 φορές σκοράροντας 2 γκολ. 

Τέσσερις δεκαετίες Πισάρο! Οι υπόλοιποι που έχουν αγωνιστεί και παίζουν ακόμα είναι οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Άρτουρ Μπόρουτς (Μπόρνμουθ) και Καζουόσι Μιούρα (Γιοκοχάμα FC).

Τον περασμένο Απρίλιο πήρε την βαριά και οριστική απόφαση να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν. Η πανδημία καθυστέρησε την απόσυρσή του και τελικά κρέμασε τα παπούτσια του μετά το τέλος της αναμέτρησης των μπαράζ, όταν η Βέρντερ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Χαϊντενχαιμ και παρέμεινε στην Μπουντεσλίγκα. Ο Περουβιανός επιθετικός δεν έπαιξε και έμεινε στον πάγκο, παρέα με τον Στέφανο Καπίνο, βλέποντας την Βέρντερ να παραμένει στα σαλόνια…Ο προπονητής του, Φλόριαν Κούφελντ, ζήτησε συγνώμη από τον Περουβιανό που δεν τον έβαλε στο ματς για τελευταία φορά…

Η Βέρντερ αποχαιρέτησε τον θρύλο της μετά από 10 σεζόν, 320 ματς και 153 γκολ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ανέβασε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τα αποδυτήρια, ήταν η τελευταία φορά που πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Danke Jungs!! Danke Werder Bremen!!!! #niemalszweiteliga ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CP14 (@claupiza14) στις