Από τις ρεζέρβες της Άρσεναλ και τους δανεισμούς σε Γουέστ Μπρομ, Βέρντερ και Χόφενχαϊμ, ο Σερζ Γκνάμπρι βρήκε την Ιθάκη του στο Μόναχο και έγινε πρώτο βιολί στους Βαυαρούς.

Από τις ρεζέρβες της Άρσεναλ και τους δανεισμούς σε Γουέστ Μπρομ, Βέρντερ και Χόφενχαϊμ, ο Σερζ Γκνάμπρι βρήκε την Ιθάκη του στο Μόναχο και έγινε πρώτο βιολί στους Βαυαρούς με την ποδοσφαιρική του μετοχή να εκτοξεύεται χρόνο με το χρόνο επικίνδυνα!

Γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια στη Στουτγκάρδη από Ιβοριανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο, όμως γρήγορα τον κέρδισε το ποδόσφαιρο και στα 15 μετακόμισε στο Λονδίνο για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Περίμενε δύο χρόνια ώστε να πραγματοποιήσει το επαγγελματικό του ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, όμως μέσα σε τρία χρόνια έκανε μόλις 10 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και δόθηκε δανεικός στην Γουέστ Μπρομ.

”Η Άρσεναλ είχε αρκετούς μεσοεπιθετικούς εκείνη την εποχή (Τσάμπερλεϊν, Σάντσες,Καθόρλα, Εζίλ, Γουόλκοτ, Ροζίτσκι) και αναγκάστηκα να φύγω. Είχα πίστη στις δυνατότητες μου και μεγάλη αυτοπεποίθηση πως θα καταφέρω να μπω στην ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω. Δεν ήθελα να αποτελώ την πέμπτη ή έκτη επιλογή είχε δηλώσει ο Γκνάμπρι σε παλιότερη συνέντευξη του στη Γερμανία

Ο Αρσέν Βενγκέρ σίγουρα μετάνιωσε για την επιλογή του να τον αφήσει να αποχωρήσει, αλλά όπως είπε ο Αλσατός, έπαιξαν ρόλο και οι αρκετοί τραυματισμοί του ποδοσφαιριστή εκείνη την εποχή.

”Είχαμε συμφωνήσει μαζί του να δοθεί δανεικός στην Γουέστ Μπρομ, μόλις επέστρεψε τραυματίστηκε. Δούλεψε σκληρά τους επόμενους έξι μήνες και πήγε στις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Η Μπάγερν γρήγορα τον εντόπισε και μας εγκατέλειψε, στεναχωρήθηκα πολύ.Τον αγόρασα από την Στουτγκάρδη σε ηλικία 15 ετών όμως είχε ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς. Δημιουργικός παίκτης, καλός σκόρερ, δυνατός, έξυπνος, γρήγορος και το μεγαλύτερό του προσόν είναι πως χρησιμοποιεί εύκολα και τα δύο πόδια. Γνώριζα πως θα κάνει μεγάλη καριέρα

Με μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα 12 λεπτών και μόλις δύο συμμετοχές στη βασική 11αδα για το Λιγκ Καπ έφτασε η ώρα του επαναπατρισμού με την Βέρντερ Βρέμης να τον αγοράζει με κανονική μεταγραφή έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων. Ένα χρόνο αργότερα η Μπάγερν ενδιαφέρθηκε και τον απέκτησε δίνοντας 2 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω και τον έστειλε στην Χόφενχαίμ. Τις χρονιές που περιπλανήθηκε δανεικός είχε θετική παρουσία με διψήφιο αριθμό γκολ στην Μπουντεσλίγκα κερδίζοντας δικαιωματικά μια θέση στο ρόστερ των Βαυαρών.

Τον Ιούλιο του 2018 παρουσιάστηκε επίσημα ως κανονικός ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γκνάμπρι άρχιζε να χτίζει εμπιστοσύνη και στην ηλικία των 23 ετών ήταν αρκετά ώριμος για να αντέξει την πίεση ενός τεράστιου συλλόγου. Στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 42 εμφανίσεις και σκόραρε 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις πανηγυρίζοντας το πρώτο του νταμπλ στη Γερμανία και αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν για τον σύλλογο. Την τρέχουσα σεζόν εκτόπισε τον Κίνγκσλεϊ Κομάν από την ενδεκάδα και πλαισίωσε στην επίθεση τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Σε 45 εμφανίσεις μετράει δέκα παραπάνω γκολ από πέρσι (23), έχει μοιράσει 14 ασίστ και απομένει ακόμα ένα ματς για να γράψει την δική του ιστορία. Ο Γερμανός επιθετικός έχει σκοράρει και στους εννέα αγώνες που έχει δώσει φέτος η Μπάγερν στην διοργάνωση μετά τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λιόν στον προημιτελικό (0-3).

Ένα τέτοιο πλούσιο ταλέντο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την Εθνική και αφού βοήθησε να πάρει η χώρα το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ηλικία 21 ετών πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του και πέτυχε χατ τρικ κόντρα στο αδύναμο Σαν Μαρίνο. Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να πάρει θέση βασικού στη γερμανική μηχανή και άρχισε να σκοράρει ανελλιπώς. Σε 8 συμμετοχές μέσα στο 2019 πρόλαβε να σκοράρει 9 φορές και να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο Γιόακιμ Λεβ το έχει πει άλλωστε πολλές φορές…”Όσο υπάρχω εγώ στον πάγκο της Εθνικής, ο Γκνάμπρι θα παίζει”

Το βράδυ της Κυριακής (23/8) η Μπάγερν Μονάχου επιστρέφει σε έναν τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από το 2013 όταν επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ και κατέκτησε το ποθητό τρόπαιο. Ο Γκνάμπρι θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα για να πάρει μέρος στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του απέναντι σε μια ομάδα που διψάει όσο διψάνε και οι Βαυαροί για να βρεθούν στο θρόνο. Οι Βαυαροί υπό τις οδηγίες του Χανς – Ντίτερ Φλικ είναι αήττητοι μέσα στο 2020 και στα τελευταία 20 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 23 γκολ στα τελευταία 5 ματς!

”Όταν έφτασα στη Μπάγερν, η ομάδα έφτανε σταθερά μέχρι τα ημιτελικά. Έπαιζε καλύτερα από τους αντιπάλους της αλλά δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Με τις φετινές προσθήκες των Κοουτίνιο, Παβάρ, Ερνάντεζ και Πέρισιτς ο σύλλογος ανέβηκε κι’άλλο επίπεδο”  είχε δηλώσει μετά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Τότεναμ για τους ομίλους (2-7), στην επιστροφή του στο Λονδίνο

Ο ”μάγειρας” Σερζ Γκνάμπρι βρήκε την …κουζίνα του στο Μόναχο και μαγειρεύει γκολ για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Ο Φλικ τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια με τον 25χρονο να μετατρέπεται σε πρώτο βιολί παρέα με τους έμπειρους, Νόιερ, Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Τιάγο, αλλά και τους υπόλοιπους νεαρούς που βγαίνουν στην επιφάνεια και πρωταγωνιστούν με τα πλούσια προσόντα τους (Κίμιχ, Ντέιβις).

”Η βελτίωση του τα τελευταία χρόνια είναι εκπληκτική, βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναπτυχθεί και να γίνει ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης” δήλωσε ο προπονητής της Μπάγερν μετά από ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση στον προημιτελικό με τη Λιόν που του χάρισε τον τίτλο του MVP