Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3: Βαυαρική υπεροχή (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου ''άλωσε'' τη Βεστφαλία με ανατροπή και σκαρφάλωσε μόνη της στη κορυφή πετυχαίνοντας την 5η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και 10η σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μπάγερν Μονάχου ”άλωσε” τη Βεστφαλία με ανατροπή και σκαρφάλωσε μόνη της στη κορυφή πετυχαίνοντας την 5η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και 10η σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά από εφτά αγωνιστικές η ομάδα του Φλικ είναι στο ρετιρέ με 18 βαθμούς αφήνοντας δεύτερη τη Λειψία με 16 και τρίτη την Ντόρτμουντ με 15 βαθμούς.

Ένα απόλυτα ισορροπημένο ντέρμπι στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ μέχρι το 45ο λεπτό, όταν ο Ράφαελ Γκερέιρο γύρισε υπέροχα για τον ξεχασμένο από την προβληματική Βαυαρική άμυνα, Μάρκο Ρόις, με τον αρχηγό των Βεστφαλών να ανοίγει το σκορ (45′, 1-0).  Το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ καθώς ο Γκνάμπρι κέρδισε φάουλ από το άτσαλο μαρκάρισμα του Ντιλέινι, με τον Νταβίντ Αλάμπα να σκοράρει και με τη βοήθεια του Μενιέ μετά από μια μικρή κομπίνα των ποδοσφαιριστών του Φλικ (45′ + 4′, 1-1).

Νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ (24o λεπτό) μετά από υπόδειξη VAR του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ στο 36ο λεπτό ο Τζόσουα Κίμιχ στην προσπάθεια του να κόψει την αντεπίθεση που έβγαζε ο Χάαλαντ, μετά από δικό του λάθος κοντρόλ, τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον Τολιζό να παίρνει τη θέση του.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν έκανε την ανατροπή με τον Ερναντέζ να βγάζει τη σέντρα και τον Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι να σημειώνει το 11ο γκολ στην φετινή σεζόν (49ο λεπτό, 1-2). Ο Πολωνός έφτασε τα 17 γκολ σε 13 παιχνίδια απέναντι στην πρώην ομάδα του!  Στο 51ο λεπτό ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, που ξεκίνησε αντί του ανέτοιμου Λιρόι Σανέ άγγιξε το 1-3 με τον Γάλλο να σημαδεύει το δοκάρι του Μπούρκι.

Στη συνέχεια ο Φαβρ έκανε αλλαγές προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της Ντόρτμουντ και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ούτε ο Ρόις, ούτε ο Χάαλαντ κατάφεραν από πλεονεκτική θέση να σκοράρουν. Αντί για 2-2, η Μπάγερν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3 με τον Λιρόι Σανέ να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει 11 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (80ο λεπτό, 1-3). Το μόνο που κατόρθωσε τελικά η Ντόρτμουντ ήταν να μειώσει με τον Χάαλαντ με τον Νορβηγό να διαμορφώνει το τελικό απολαυστικό αποτέλεσμα (83ο λεπτό, 2-3), το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει σε περίπτωση που ο Μάρκο Ρόις δεν έστελνε τη μπάλα στις άδειες κερκίδες από ευνοϊκή θέση στο 87ο λεπτό…

Μετά τη διακοπή η Ντόρτμουντ ταξιδεύει στο Βερολίνο για να παίξει με τη Χέρτα (21/11), ενώ η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Βέρντερ Βρέμης στο Μόναχο (21/11).

Ντόρτμουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ακάντζι, Βίτσελ, Ντιλέινι (60′ Μπέλινγχαμ), Σάντσο (69′ Μπραντ), Ρόις, Ρέινα (69′ Αζάρ), Χάαλαντ

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (69′ Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ερνάντεζ, Σαρ, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Μίλερ, Κομάν (69′ Σανέ), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.