Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε διάνα με τον διορισμό του Χάνσι Φλικ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Ο γερμανικός σύλλογος κατέκτησε το Champions League μετά από επτά σεζόν. Επιπλέον, η εγχώρια κυριαρχία επίσης διατηρήθηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μαζί με τις σημαντικές αυτές επιτυχίες, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις ορισμένων παικτών της ομάδας. Η προπόνηση και η διαχείριση του έμψυχου υλικού από τον Φλικ έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη βελτίωση αυτών των παικτών. Ειδικά όμως τρεις ποδοσφαιριστές βελτίωσαν πολύ τις επιδόσεις τους μέσα στο 2020.

Τζερόμ Μπόατενγκ
 Στην αρχή της περασμένης σεζόν, βρισκόταν στο περιθώριο της πρώτης ομάδας. Οι αφίξεις του Ερναντές και του Παβάρ είχαν μειώσει τον αριθμό των συμμετοχών του, και ο Νίκο Κόβατς δεν του έδινε χρόνο συμμετοχής ακόμη και στους αγώνες κυπέλλου. Φάνηκε βέβαιο ότι ο Μπόατενγκ θα αλλάξει κλαμπ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν για τον ποδοσφαιριστή όταν ήρθε ο Φλικ στην ομάδα, αντικαθιστώντας στον πάγκο της τον Κροάτη.

Ο Γερμανός προπονητής έδειξε μεγάλη πίστη στον βετεράνο αμυντικό και τον επανέφερε στο βασικό σχήμα. Τελικά ο Μπόατενγκ, μέτρησε 39 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν. Παραμένει σημαντικός παίκτης για τον Φλικ, αφού ήδη εφέτος έχει παίξει σε 17 αγώνες της Μπάγερν.

Λεόν Γκορέτσκα
Η επιτυχημένη πορεία της Μπάγερν στην Ευρώπη, οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη μεσαία της γραμμή. Ο Γκορέτσκα ήταν ένας από τους κορυφαίους κεντρώους ποδοσφαιριστές του Χάνσι Φλικ, καθόλη τη διάρκεια της περιόδου. Η συνέπεια στην απόδοση του, παραμένει ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του, αλλά η ευελιξία του, τον καθιστά ακόμη πιο σημαντικό παίκτη στην τρέχουσα σεζόν.

Ο 25χρονος πρώην παίκτης της Σάλκε, είναι πλέον ικανός να παίζει καλά ως νούμερο έξι, ως οκτώ και ως δέκα! Ο Γκορέτσκα πάντα είχε σταθερή απόδοση από το 2018 που έφτασε από τη Σάλκε, αλλά εφέτος έχει πάει το παιχνίδι του στο επόμενο υψηλό επίπεδο.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Η Μπάγερν είχε έναν νέο ήρωα μετά τη νίκη εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την περασμένη σεζόν. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, πέτυχε με κεφαλιά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έφερε το πολύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο «Allianz Arena». Ο Γάλλος ακραίος επιθετικός είχε συχνά επικριθεί για την μέτρια εκτελεστική του ικανότητα και γενικότερα για τις ασυνεπείς επιδόσεις του.

Μαζί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Κομάν ήταν ο σημαντικότερος επιθετικός για τον Φλικ αυτή τη χρονιά. Ο Κομάν είχε οκτώ γκολ και επτά ασίστ σε όλους τους αγώνες της περασμένη σεζόν. Στο πρώτο κομμάτι αυτής της σεζόν, ο Γάλλος μετράει ήδη πέντε γκολ και εννέα ασίστ. Η βελτίωση των αριθμών υπογραμμίζει τη σταθερή βελτίωση του Κομάν μέσα στο 2020.