Ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τόνισε ότι οι «λεπίδες» θα παίξουν και για τον αδικοχαμένο άσο, αύριο στο «Έλαντ Ρόουντ».

Η Γιουνάιτεντ, αγωνίζεται στην έδρα της Λιντς για την Τσάμπιονσιπ, στο πρώτο παιχνίδι της μετά τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Έλληνας διεθνής, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Οκτωβρίου, στο σπίτι του στη Γλυφάδα, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο «Μπράμαλ Λέιν», όπου είχε 219 συμμετοχές και βοήθησε τις «λεπίδες» να ανέβουν δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Κρις Γουάιλντερ, που είχε συνεργαστεί μαζί του στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια τον πήρε στο Σέφιλντ, μιλώντας στον τοπικό Τύπο πριν από το αυριανό παιχνίδι, τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει και για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου άσου, ενώ εγκωμίασε τη στάση της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, τις μέρες μετά τον χαμό του.

Αναλυτικά:

«Ήταν πραγματικά δύσκολο και σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Είμαστε στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αλλά υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο, από το παιχνίδι ποδοσφαίρου που έχουμε την Παρασκευή. Πρέπει να μιλήσω για το παιχνίδι, αλλά και για τη θλιβερή απώλεια ενός παίκτη που σήμαινε τόσα πολλά για όλους εδώ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Όλοι θαύμαζαν τον τρόπο με τον οποίον έκανε τη δουλειά του, πώς η καριέρα του πήγε, από το ξεκίνημά του, μέχρι το να φτάσει να γίνει διεθνής ποδοσφαιριστής, αλλά και τη γενικότερη προσωπικότητά του, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε όλοι.

Τα λόγια που έχουν ειπωθεί γι’ αυτόν, ήταν ολόσωστα. Η Εθνική Ελλάδας και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε σε δύο διεθνή παιχνίδια, αλλά και ο Παναθηναϊκός, ήταν εξαιρετικοί. Τώρα το ίδιο κι εμείς.

Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί πόσο δεμένα ήταν αυτά τα παιδιά. Η κουλτούρα και η ενότητα που προσπαθήσαμε να δημιουργήσαμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το περιβάλλον και η ενότητα που έπρεπε να υπάρχει για να δημιουργηθεί μία επιτυχημένη ομάδα, δημιουργούν στενές σχέσεις.

Μίλησα στους παίκτες αμέσως μετά την απώλεια του Τζορτζ, για το τι συμβόλιζε, για τις αναμνήσεις μου από αυτόν. Οι παίκτες είναι μαζί πέντε-έξι μέρες την εβδομάδα, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις 3-4 η ώρα, ταξιδεύουν μαζί με το πούλμαν, προπονούνται μαζί κάθε μέρα, μένουν σε ξενοδοχεία για τα εκτός έδρας παιχνίδια, οπότε η σύνδεση μεταξύ τους είναι τεράστια.

Μπορεί να δεις έναν θείο ή μία θεία σου μία φορά καθε 3-4 εβδομάδες, ή να δεις έναν φίλο μία φορά κάθε 2-3 μήνες, αλλά αυτά τα παιδιά είναι δίπλα ο ένας στον άλλον, 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, για 10-11 μήνες κάθε σεζόν. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε, να κάνουμε αυτό που είναι σωστό και αυτό που ο Τζορτζ θα ήθελε από εμάς να κάνουμε, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Ο Τζορτζ θα λάτρευε να παίξει σε αυτό το ματς, θα λάτρευε να παίξει στην έδρα της Λιντς, οπότε πρέπει να το έχουμε στη σκέψη μας».