Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γ. 1-1 (7-6 πεν.): Πήρε εκδίκηση στα πέναλτι! (highlights)


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, σήκωσε για έβδομη φορά το τρόπαιο, μετά από τρεις σερί ήττες στον θεσμό, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της από τη Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», στον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, παρά τις πολλές ελλείψεις, κυρίως στην άμυνα, που ανάγκασαν τον Ολλανδό να κάνει «αλχημείες» στην 11άδα, ήταν καλύτερη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, απέναντι σε μία φλύαρη Σίτι, που είχε όμως και αυτή αρκετές απουσίες, με τον Χάαλαντ να μην απειλεί.

Κορυφαίος του ματς ο Μπρούνο Φερνάντες, που προκάλεσε πολλούς μπελάδες στην άμυνα των «γαλάζιων» και δημιούργησε το γκολ της Γιουνάιτεντ για τον Γκαρνάτσο. Ο Μπερνάρντο Σίλβα απάντησε στο 89′ και στη «ρώσικη ρουλέτα», ο Έβανς ήταν ο μοιραίος για τους Κυπελλούχους.

H Σίτι είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς στο 22′, με σουτ του Μπομπ που πέρασε άουτ, ενώ στο 24′, ο ΜακΑτι έφτασε κοντά στο 1-0, όταν το πλασέ που επιχείρησε, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Έντερσον.

Η Γιουνάιτεντ όμως ισορρόπησε και στο 29′ ο Ντιαλό, με ωραία προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, για να στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 36′, ο Ράσφορντ έχασε επίσης μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καζεμίρο τον έβγαλε τετ-α-τετ με καταπληκτική πάσα, αλλά ο Άγγλος στράικερ αστόχησε με πλασέ.

Η Σίτι επανήλθε στις ευκαιρίες στο 44′, με σουτ του Ντοκού στην περιοχή, που πέρασε άουτ.

Στο β’, η Γιουνάιτεντ σκόραρε στο 54ο λεπτό, με τρομερό σουτ του Φερνάντες στο όριο της περιοχής, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Πορτογάλος ήταν οφσάιντ, στην μπαλιά που δέχτηκε από τον Μαρτίνες.

Στο 69′, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Καζεμίρο, αλλά σούταρε στα χέρια του Έντερσον.

Στο 75ο λεπτό, η Γιουνάιτεντ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, όταν στην κόντρα ο Γκαρνάτσο από δεξιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ράσφορντ, που πλάσαρε όμως στο δεξί κάθετο δοκάρι!

Στο 82′ όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν το γκολ που δικαιούνταν, όταν ο Γκαρνάτσο, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, πήρε την μπαλιά του Φερνάντες, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Έντερσον με το αριστερό για το 1-0, σκοράροντας ξανά στο «Γουέμπλεϊ», μετά τον τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, απέναντι στη συμπολίτισσα!

Η Σίτι όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 89′ ισοφάρισε: ο Σαβίνιο συνδυάστηκε με τον Μπομπ από δεξιά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Μπερνάρντο Σίλβα νίκησε σε εναέρια μονομαχία τον Πελίστρι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ονανά. Ο Πορτογάλος, είχε μπει στο ματς μόλις εννέα λεπτά νωρίτερα, ενώ μετά το γκολ της Γιουνάιτεντ, είχε σπρώξει τον Γκαρνάτσο, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη, λίγο πριν ισοφαρίσει.

Το τρόπαιο, κρίθηκε τελικά στα πέναλτι. Εκεί, ο …ωραίος Μπερνάρντο Σίλβα, έγινε μοιραίος της Σίτι, ο Έντερσον νίκησε τον Σάντσο με τη βοήθεια του δοκαριού, φέρνοντας τη διαδικασία στην ισορροπία, ο Έβανς έστειλε την μπάλα στον ουρανό του Λονδίνου και ο Ακάντζι σφράγισε τη νίκη της των «πολιτών».

Η σειρά των πέναλτι (Σίτι-Γιουνάιτεντ):

Φερνάντες 0-1
Μπ. Σίλβα απόκρουση Ονανά
Ντάλοτ 0-2
Ντε Μπράινε 1-2
Γκαρνάτσο 1-3
Χάαλαντ 2-3
Σάντσο απόκρουση Έντερσον
Σαβίνιο 3-3
Καζεμίρο 3-4
Έντερσον 4-4
MακΤόμινεϊ 4-5
Νούνες 5-5
Μαρτίνες 5-6
Ντίας 6-6
Έβανς άουτ
Ακάντζι 7-6

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (90′ Aκέ) – Ο’ Ράιλι (63′ Nούνες), Κόβατσιτς – Mπομπ (90′ Ντε Μπράινε), MακΑτι (80′ Mπ. Σίλβα), Ντοκού (63′ Σαβίνιο) – Χάαλαντ.
Μάντσεστερ Γ. (Τεν Χαχ): Ονανά – Ντάλοτ, Μαγκουάιρ (59′ Πελίστρι), Έβανς, Μαρτίνες – Καζεμίρο, Μέινου (59′ Κόλιερ) – Ντιαλό (58′ Γκαρνάτσο), Μάουντ (58′ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ (83′ Σάντσο) – Φερνάντες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.