Oυρουγουάη: Θρήνος για τον Ισκιέρδο!

Πέθανε ο ποδοσφαιριστής Χουάν Ισκιέρδο, που είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα του Κόπα Λιμπερταδόρες!

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής της Κλαμπ Νασιονάλ, Χουάν Ισκιέρδο, ο οποίος είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο στις 22 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας του με τη Σάο Πάουλο, στο Μορουμπί του Ρίο Ντε Τζανέιρο για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 27 ετών.

Ο 27χρονος, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης της Βραζιλίας, όμως έχασε τη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Με τη βαθύτατη θλίψη και σοκ στην καρδιά μας, η Κλαμπ Νασιονάλ, ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου μας παίκτη Χουάν Ισκιέρδο», έγραψε η Ναστονάλ στο X. «Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του. Όλη η Νασιονάλ βυθίζεται στο πένθος για την ανεπανόρθωτη απώλεια του».

Ο Αλεχάνδρο Ντομίνγκες, ο πρόεδρος της ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ, της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. «Το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής είναι σε πένθος», πρόσθεσε.

Η Σάο Πάουλο, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο».

Ο Ισκιέρδο, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν, αφού κατέρρευσε την περασμένη Πέμπτη. Το νοσοκομείο ανέφερε σε δήλωση αργά την Τρίτη ότι ο Iσκιέρδο υπέστη «καρδιοαναπνευστική ανακοπή που σχετίζεται με την καρδιακή του αρρυθμία».

Νωρίτερα, οι γιατροί στο νοσοκομείο είχαν ανακοινώσει ότι ο Ισκιέρδο, παρουσίαζε αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση. Ήταν σε αναπνευστήρα από την Κυριακή.

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ουρουγουάης αναβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της ανησυχίας για την υγεία του παίκτη. Στη Βραζιλία, οι παίκτες της Σάο Πάουλο φόρεσαν φανέλες με μηνύματα στήριξης προς τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή πριν από τη νίκη της ομάδας με 2-1 στο πρωτάθλημα εναντίον της Βιτόρια την Κυριακή.

Ο Ισκιέρδο, είχε αντικαταστήσει τον Σεμπαστιάν Κοάτες στο ημίχρονο του αγώνα με τη Σάο Πάουλο, αλλά ο αμυντικός έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, στο 84ο λεπτό χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλο παίκτη.

Οι παίκτες και των δύο πλευρών κάλεσαν αμέσως ιατρική βοήθεια. Χωρίς τις αισθήσεις του, ο Ισκιέρδο απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με ασθενοφόρο υπό το χειροκρότημα των οπαδών.

Η επαγγελματική καριέρα του ξεκίνησε το 2018 στην τοπική ομάδα Σέρο. Εντάχθηκε στην Πενιαρόλ την επόμενη χρονιά, αλλά δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Στη συνέχεια ο αμυντικός μετακόμισε στη Μοντεβίδεο Γουόντερερς.

Υπέγραψε στη Νασιονάλ το 2022 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ Μοντεβίδεο. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της στην πορεία για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης του 2023, τον πρώτο του συλλόγου εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Ισκιέρδο, επέστρεψε στη Νασιονάλ φέτος και διεκδικούσε μια θέση στην αρχική ενδεκάδα με τον βετεράνο Κοάτες. Έπαιξε 23 ματς φέτος και πέτυχε ένα γκολ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.