Πρόκριση σε ματς θρίλερ για τους «Βιόλα»!

Η Φιορεντίνα νίκησε την Σαμπντόρια με 3-2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε με γκολ στο9 90’. Οι «Βιόλα» έπαιρναν από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και η πεισματάρα Σαμπντόρια ακολουθούσε ισοφαρίζοντας όσο άντεχε

Με το καλησπέρα οι «Βιόλα» θέλησαν να επιβάλλουν το χαρακτήρα τους στο στάδιο «Αρτέμιο Φράνκι» της Τοσκάνης αναζητώντας, προφανώς, ρεβάνς για την ήττα (1-2) στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος τον περασμένο Αύγουστο.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σενεγαλέζος Μπαμπακάρ άνοιξε το σκορ αξιοποιώντας κάθετη μπαλιά του Μπενάσι. Ο φορ της Φιορεντίνα έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ ένα λεπτό αργότερα, όμως το πλασέ απέναντι στον γκολκίπερ Πουτζιόνι ήταν αδύναμο.
Η ομάδα της Γένοβας ανασυντάχθηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο κερδίζοντας πάρα πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να φανεί απειλητική παρότι το πρέσιγκ έφτανε ως την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Η Φιορεντίνα παρέμεινε η πιο επικίνδυνη ομάδα. Έχασε καλή ευκαιρία στο 32’ με την κεφαλιά του Πέτζελα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. 
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Σαμπντόρια βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, έστω από μια φάση βγαλμένη από καραμπόλα! 
Στο 39ο λεπτό ο Παραγουανός Άλβαρο Μπαρέτο βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μετά από σέντρα – σουτ του Σάλα κι από κοντά ευνοημένος από τα «παιχνίδια» της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα του Πολωνού γκολκίπερ Ντραγκόφσκι.
Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο και περίπου με το ίδιο σενάριο καθώς η Σαμπντόρια θέλησε να πιέσει ψηλά, η Φιορεντίνα είχε λύσεις στους ανοιχτούς χώρους και στο 59ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαμπακάρ από τον Ρετζίνι. Ο Γάλλος Βερετού ευστόχησε από την  άσπρη βούλα κάνοντας το 2-1!
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο θεαματικό αφού ο τεχνικός Μάρκο Τζιανπάολο έσπρωξε την ομάδα του σε έναν ρυθμό με πολύ ρίσκο! Στο 69ο και το 71ο λεπτό η Σαμπντόρια ήταν άτυχη εις διπλούν καθώς αρχικά η κεφαλιά του Μπαρέτο και στη συνέχεια το σουτ του Καπράρι σταμάτησαν στα δοκάρια της Φιορεντίνα!

Η πίεσή του βρήκε αντίκρισμα στο 75ο λεπτό όταν ο Ραμίρεζ που είχε μπει ως αλλαγή συνδυάστηκε με τον Μπαρέτο, ο Αστόρι ανέτρεψε τον Ουρουγουανό παίκτη κάνοντας πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο Ραμίρες κάνοντας το 2-2!

Μετά από αυτή την εξέλιξη φάνηκε, σε μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια για την οικονομία του αγώνα, το ποιος ήθελε το κάτι παραπάνω.
Η Φιορεντίνα δεν πτοήθηκε, κυνήγησε το γκολ πριν πάει το ματς στην παράταση και βρήκε την «χρυσή» λύση στο 89ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε εντός της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, το χέρι του Μουρού. Ο διαιτητής Αμπίσο διέταξε την χρήση του Video Assistant Referee δείχνοντας το σημείο του πέναλτι, κατόπιν. Από εκεί και πάλι ο Γάλλος Βερετού διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Η ομάδα της Τοσκάνης θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή της αυριανής αναμέτρησης στο Ολύμπικο ανάμεσα στην Λάτσιο και την Τσινταντέλα.

Συνθέσεις :

Φιορεντίνα (Στέφανο Πιόλι)
Ντραγκόφσκι, Γκασπάρ,Αστόρι, Πετσέλα, Μπιράγκι (72’ Βίκτορ Ουύγκο), Σάντζες, Κιέζα, Βερετού, Μπενάσι, Σαπονάρα (80’ Εϊσερίκ), Μπαμπακάρ (66’ Σιμεόνε)

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζιανπάολο) :
Πουτζιόνι, Σάλα, Σιλβέστρε, Ρετζίνι, Στρίνιτς, Καπέτζι (46’ Τορέϊρα), Πραέ, Άλβαρες (63’ Ραμίρες), Ζαπάτα, Καπράρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.