Νάπολι – Παλέρμο 5-0: “Παρτενοπέι” το αφεντικό του νότου (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Η Νάπολι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Παλέρμο επικρατώντας 5-0 και συνεχίζει στους 16 του Coppa Italia

Κάποτε ήταν το μεγάλο ντέρμπι του νότου. Σήμερα η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και η Νάπολι που υποδέχτηκε την Παλέρμο της Serie B΄ (12η στον βαθμολογικό πίνακα) για τον θεσμό του κυπέλλου, την… προσπέρασε χωρίς πρόβλημα.

Από την αρχή του αγώνα τα πάντα ήταν ευνοϊκά για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με δύο γρήγορα γκολ με… εκτελεστή τον Ένγκονγκ (7΄ και 12΄).

Στην πρώτη περίπτωση ο Βέλγος διεθνής ευνοήθηκε από την τύχη καθώς στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε – στην κυριολεξία – μέσα από τα χέρια του Συρίγκου και κατέληξε στα δίχτυα.
Αντίθετα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν αδύνατο να αντιδράσει στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Ενγκονγκ πέντε λεπτά αργότερα.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους μεν γηπεδούχους να κατεβάζουν ταχύτητα, τους δε φιλοξενούμενους να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν προκειμένου να αποφύγουν τον διασυρμό.

Στο 42΄ από την εκτέλεση κόρνερ του Νέρες και την κεφαλιά του Ζεσούς, διαμορφώθηκε το 3-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.


Εξαιτίας επεισοδίων στις κερκίδες μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων (που δεν πήραν έκταση) άργησε περίπου δέκα λεπτά να γίνει η σέντρα στην επανάληψη.

Όταν το παιχνίδι άρχισε, οι 22 ποδοσφαιριστές αγωνιζόταν σε ρυθμούς… προπόνησης.

Παρ΄ όλα αυτά στο 58΄ μία απρόσεκτη κίνηση του Βάσιτς (σήκωσε ψηλά το πόδι του με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον Γκίλμορ), υποχρέωσε τον διαιτητή να αποβάλει τον Σέρβο μέσο και εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για την ομάδα της Σικλείας που στη συνέχεια δέχτηκε δύο ακόμη γκολ.

Το 4-0 έγινε από τον Νέρες στο 70΄ (εκμεταλλευόμενος ένα αστείο λάθος μεταξύ των αμυντικών της Παλέρμο), ενώ στο 77΄ συνεργάστηκαν οι δύο αλλαγές του Κόντι, Λουκάκου – ΜακΤομινέι (ωραίο διαγώνο σουτ του Σκωτσέζου) για να γίνει το 5-0.

Λίγο έλλειψε ο ΜακΤόμινει στο 84΄ να πετύχει ένα ακόμη γκολ, αλλά από την… βολίδα που εξαπέλυσε η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Αντόνιο Κόντε στη φάση των “16”, η Λάτσιο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.