Ποτσετίνο: «Έχουμε αρκετό χρόνο για να είμαστε έτοιμοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026»

Σίγουρος πως η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο εμφανίστηκε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος αποχώρησε από την Τσέλσι τον περασμένο Μάιο μετά από μία σεζόν, έχει αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στην παγκόσμια σκηνή, με λιγότερο από δύο χρόνια να απομένουν μέχρι τα τελικά της διοργάνωσης.

«Όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία και για να φτάσουμε στην καλύτερη μας κατάσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι βρίσκομαι στην αντίθετη πλευρά. Πιστεύω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος.

Δεν θέλω να δημιουργήσω μια δικαιολογία για κάθε παίκτη για να πει, “Δεν έχουμε χρόνο να αποκτήσουμε τη νέα ιδέα, τη νέα φιλοσοφία”. Όχι, το ποδόσφαιρο είναι έτσι, είναι να αγγίξεις το σωστό κουμπί και να αρχίσεις να εκτελείς.

Οι παίκτες είναι τόσο έξυπνοι και τόσο ταλαντούχοι και μπορούν, νομίζω, να παίξουν με διαφορετικό τρόπο. Και σίγουρα, έχουμε χρόνο… Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, ότι μπορούμε να κερδίσουμε όχι μόνο ένα παιχνίδι, μπορούμε να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Ποτσετίνο είπε επίσης ότι θα εφαρμόσει ένα επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. «Το πιο σημαντικό είναι ότι θα δουλέψουμε την ψυχολογία που χρειαζόμαστε. Πρέπει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και να αρχίσουμε να παίζουμε μαζί, ως μία ομάδα.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε επίσης αυτή τη σχέση που χρειάζονται οι παίκτες για να αισθάνονται ότι νοιάζεστε. Όταν οι παίκτες νιώθουν ότι νοιάζεσαι γι’ αυτούς, νομίζω ότι μπορείς να πάρεις το καλύτερο απ’ αυτούς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.