Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού

Παίζει απευθείας στον τελικό η Ρεάλ!

Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για ομάδες από όλο τον κόσμο, θα έχει πέντε αγώνες, με τη νικήτρια του περσινού Champions League Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει απευθείας στον τελικό της Ντόχα στις 18 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/09) η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Το τουρνουά, το οποίο ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αντικαθιστά το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διοργανώνεται πλέον κάθε τέσσερα χρόνια με 32 ομάδες, ξεκινώντας απ’ το 2025.

Η νικήτρια του AFC Champions League, Αλ Αΐν, θα φιλοξενήσει πρώτα τη νικήτρια του OFC Champions League, Όκλαντ Σίτι, στις 22 Σεπτεμβρίου στα play off του Κυπέλλου Αφρικής-Ασίας-Ειρηνικού, με τους νικητές να αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του CAF Champions League, Αλ Αχλί στο Κάιρο στις 29 Οκτωβρίου.

Οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που βρίσκονται πιο ψηλά στο ranking, ενώ στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στη Ντόχα του Κατάρ, όπου οι νικητές του CONMEBOL Libertadores του 2024 θα παίξουν στις 11 Δεκεμβρίου με τη μεξικάνικη ομάδα Πατσούκα τη νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών CONCACAF, έναν αγώνα που περιγράφεται απ’ τη FIFA ως το «Ντέρμπι της Αμερικής».

Οι νικητές αυτών των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους τρεις ημέρες αργότερα (14/12) στο Challenger Cup, για να κερδίσουν μια θέση στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.