Ήττα για την ΑΕΚ στο Μπριζ από την Κλαμπ, η οποία επικράτησε 4-1 εκμεταλλευόμενη τον άερα όταν τον είχε με το μέρος της αλλά και τα λάθη της "κιτρινόμαυρης" άμυνας.

Ο πολύ δυνατός αέρας δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ, αλλά και στην Κλαμπ Μπριζ να βγάλουν στο γήπεδο ότι είχαν σχεδιάσει, με την βελγική ομάδα ωστόσο να εκμεταλλεύεται τα λάθη της “κιτρινόμαυρης” άμυνας και να παίρνει τη νίκη με 4-1.

Η Ένωση προηγήθηκε στο 11′ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά δύο λεπτά μετά το αυτογκόλ του Λιούμπιτσιτς επανέφερε την ισορροπία. Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι παρά τον δυνατό άνεμο η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ψηλά, βρήκαν χώρους και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες με το 2-1 να έρχεται στο 29′ από τον Γιουτγκλά. Γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι “κιτρινόμαυροι” για off side. Το 3-1 διαμορφώθηκε πάλι με σχεδόν ίδιο τρόπο χάρη σε γκολ του Ταλμπί. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 117′ με γκολ του Μπαρμπερά.

Όταν η ΑΕΚ είχε υπέρ της τον άνεμο, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά τα τελειώματα που έκαναν οι παίκτες της δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μινιολέ.

Ντεμπούτο με την Ένωση για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έκανε κάποιες καλές αποκρούσεις.

Το φιλμ του αγώνα

Α’ 45λεπτο

2′ Ωραίο σουτ του Ταλμπί έξω από την περιοχή, ο Μπρινιόλι με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.
11′ Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Μπριζ δεν έδιωξαν καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία που με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα του Μινιολέ για το 0-1.
13′ Ο Λιούμπιτσιτς πήρε πάσα δεξιά από τον Ρότα, πιέστηκε από τον Ζινκερνάγκελ και στην προσπάθειά του να επιστρέψει τη μπάλα στον Μπρινιόλι που ήταν στο ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-1.
17′ Ο Γιουτγκλά έκλεψε τη μπάλα από τον Μουκουντί, ο Ταλμπί έβγαλε έξω στον Βανάκεν που έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Μπρινιόλι έκανε σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.
25′ Ο Ζινκερνάγκελ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, τσίμπησε τη μπάλα και απέφυγε τον Μπρινιόλι, όμως πριν εκτελέσει ήρθε και έκλεψε τη μπάλα ο Γαλανόπουλος.
29′ Ο Βανάκεν έβγαλε ωραία κάθετη, ο Γιουτγκλά έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, οι παίκτες της ζήτησαν οφ σάιντ, ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι και ο Ισπανός επιθετικός πλάσαρε τον Μπρινιόλι για το 2-1.
36′ Κόρνερ του Γαλανόπουλου, κεφαλιά του Μήτογλου, μπλόκαρε ο Μινιολέ.
45′ Ο Ζίνι έχασε τη μπάλα από τον Νίλσεν, ο οποίος πέρασε εξαιρετικά στον Ταλμπί και αυτός απέναντι από τον Μπρινιόλι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.

Β’ 30λεπτο

53′ Σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή, πάνω από την εστία του Μινιολέ.
53′ Ο Γαλανόπουλος έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Λιβάι Γκαρσία που αντί να εκτελέσει έκανε πάσα για Άμραμπατ, από την κόντρα στρώθηκε στον Γιόνσον ο οποίος σούταρε αλλά από κόντρα στον Μέχελε έφυγε κόρνερ.
54′ Σουτ του Πήλιου με το δεξί, άουτ η μπάλα.
57′ Σουτ του Λιβάι Γκαρσία, ελάχιστα άουτ η μπάλα.
59′ Κόρνερ του Γαλανόπουλου, σουτ του Μήτογλου, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι ενδεκάδες:

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Γιαμεόγκο (60′ Eτ-Ταϊμπι), Σπίλερς (60′ Μπογιατά), Μέχελε (60′ Ρομέρο), Σέις (60′ Βιλίν), Νίλσεν (60′ Λίαμ Ντε Σμετ), Βανάκεν (60′ Μπαρμπερά), Ζινκερνάγκελ (60′ Γκρανάδος), Λουντ-Γένσεν (60′ Λεν Ντε Σμετ), Γιουτγκλά (60′ Βερμάντ), Ταλμπί (60′ Μπισιβού).
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Χατζησαφί, Μουκουντί (33′ Πήλιος), Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ζίνι, Ελίασον (46′ Άμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (46′ Μάνταλος), Γκαρσία.

Γ’ 45λεπτο

79′ Ο Θεοδωρίδης έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Μπριζ, αλλά στο κοντρόλ η μπάλα βρήκε στο χέρι του και έτσι το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε.
92′ Πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Μαχαίρα, ο Κάτσικας υποδέχθηκε όμορφα τη μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία.
102′ Απευθείας φάουλ του Βερμάντ, πολύ άστοχο.
105′ Σουτ του Θεοδωρίδη, πάνω από την εστία η μπάλα.
107′ Ο Γκρανάδος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από δεξί δοκάρι του Θεοχάρη.
108′ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μπαρμπερά πλάσαρε τον Θεοχάρη αλλά αυτός με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.
112′ Κεφαλιά του Φοφανά, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
114′ Σουτ του Λεν Ντε Σμέτ, η μπάλα έφυγε άουτ.
117′ Ωραία ατομική ενέργεια του Λεν Ντε Σμετ, νίκησε τον Ρουκουνάκη, γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Μπαρμπερά σε κενή εστία έκανε το 4-1.

Οι ενδεκάδες:

Κλαμπ Μπριζ: Ντε Κορτέ, Eτ-Ταϊμπι, Μπογιατά, Ρομέρο (102′ Οντόν), Βιλίν, Λίαμ Ντε Σμετ, Μπαρμπερά, Γκρανάδος, Λεν Ντε Σμετ, Βερμάντ (102′ Ντα Σίλβα), Μπισιβού.
ΑΕΚ: Θεοχάρης, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ρουκουνάκης, Φοφανά, Θεοδωρίδης, Κάτσικας, Μάνταλος, Άμραμπατ (90′ Μαχαίρας).