Άρης-Λαμία 0-1: Προβλημάτισαν οι γηπεδούχοι, έθελξαν οι φιλοξενούμενοι (videos)

Προβλημάτισαν οι Θεσσαλονικείς στην πρόβα τζενεράλε πριν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, εν αντιθέσει με τον σύλλογο της Φθιώτιδας που ήταν καλύτερος, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Με το γκολ του Μέκιτς (27′) η Λαμία έφυγε με τη φιλική νίκη 1-0 από την έδρα του Άρη, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, αν και ανέβασαν ρυθμό με την πάροδο του χρόνου, όντας καλοί στο τελευταίο κομμάτι του ματς.

Από την άλλη, ο σύλλογος της Φθιώτιδας έθελξε με την παρουσία του, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο και έδειξε πως μπορεί να ελπίζει και φέτος σε μία εξαιρετική σεζόν.

Καλύτερη η Λαμία – Υπέροχο γκολ του Μέκιτς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Η Λαμία ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Στο 10’ ο Μέκιτς έπιασε το γυριστό, με την μπάλα να περνάει άουτ. Επτά λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έκανε υπέροχη ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Κορνέζου δεν απείλησε τον Κυριαζή. Ο Άρης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην αναμέτρηση, με τον σύλλογο της Φθιώτιδας μάλιστα να έχει και την επόμενη φάση του ματς. Στο 25’ ο Γκουίντο γύρισε το κορμί του, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του πέτυχε στο 28’ ο κορυφαίος ως εκείνο το σημείο, Μέκιτς. Ο άσος των φιλοξενούμενων υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με υπέροχο δεξί πλασέ την έστειλε στις… αράχνες, για το 1-0 της ομάδας του.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το ημίχρονο και στο 39’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Βέλεθ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Κόστις. Εν αντιθέσει με την τελευταία φάση του πρώτου μέρους, εκεί όπου ο Μόντσου έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.…

Ανέβασε στροφές ο Άρης, αλλά…

Καλύτερη ήταν η εικόνα του Άρη στο δεύτερο 45λεπτο, με τη Λαμία να δείχνει σημάδια κόπωσης. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να δώσουν πνοή στις ομάδες τους, με τον Άκη Μάντζιο να ζητάει περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο πρώτο μέρος. Παρά την υπεροχή τους, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να φτιάξουν κάποια καλή στιγμή στα αντίπαλα καρέ, εν αντιθέσει με την ομάδα της Φθιώτιδας. Στο 62’, ο Λέικ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων μετά το λάθος του Μπράμπετς, αλλά ο Κυριαζής τον σταμάτησε!

Στο 72’, ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης αναπτύχθηκε με ταχύτητα, με τον Φεράρι να σεντράρει προς τον Μορόν, η προβολή του οποίου έστειλε την μπάλα άουτ. Η πίεσή του ήταν έντονη, με τον Ντιαντί να απειλεί και εκείνος στο 84’, με το σουτ του να περνάει έξω. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να σκοράρει πέντε λεπτά μετά, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αμέσως μετά ο Σαβέριο είχε καλό διαγώνιο σουτ από τα αριστερά της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τελικά, η Λαμία άντεξε και έκλεισε με νίκη τα φιλικά προετοιμασίας της, εν αντιθέσει με τον Άρη, που αν και βελτιώθηκε όσο περνούσε η ώρα, προβλημάτισε με την αποψινή απόδοσή του…

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φουστανάς (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Μποζατζίδης, Αναστάσιος Φράγιος (Μακεδονίας)

4ος: Κωνσταντίνος Τικόζογλου (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 28’ Μέκιτς

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κυριαζής, Βέλεθ, Ροζ (53’ Ζουλ), Μπράμπετς, Μοντόγια (53΄Φεράρι), Μάγιο (75’ Φατόρε), Πάρντο (46’ Μανού Γκαρθία), Μόντσου (68’ Ντιαντί), Φετφατζίδης (46’ Σαβέριο), Μορόν (75’ Σουλεϊμάνοφ), Ζαμόρα

ΛΑΜΙΑ (Σατσιάς): Κόστιτς (60’ Ρατόν), Ντεντάκης (46’ Γυφτομήτρος), Αντράντε, Γιανούτσος (75’ Ρινγκ), Σαραμαντάς (60’ Λέικ), Κορνέζος (68’ Νικολόπουλος), Νούνιες (80’ Καψάλης), Αθανασακόπουλος (60’ Τερεζίου), Μέκιτς (68’ Μπίκοφ), Σαλιού(60’ Τσιάκας), Βλαχομήτρος (75’ Σιμόνι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.