Στον απόηχο των 30 χρόνων από εκείνο το χαμένο πέναλτι, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πέρασαν 30 χρόνια από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 μεταξύ της Ιταλίας και της Βραζιλίας, με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να εκτελεί ένα από τα διασημότερα χαμένα πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός με την ξεχωριστή κοτσίδα δεν το έχει ξεχάσει και με μήνυμά του στα social media δίνει ένα μήνυμα ζωής που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κάθε άνθρωπος.

“Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Αν ήταν, δεν θα αναπτυσσόμασταν ούτε θα προοδεύαμε ως άνθρωποι. Αν πετύχουμε κάτι, μας ζηλεύουν συχνά, αν αποτύχουμε σε κάτι, μας γελοιοποιούν και μας επιτίθενται. Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι έτσι.

Απροσδόκητος πόνος και ταλαιπωρία μπορεί να βρεθούν στο μονοπάτι του καθενός. Αλλά ακριβώς όταν αντιμετωπίζετε αυτές τις δοκιμασίες δεν πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να νικηθεί. Ποτέ μην τα παρατάτε.

Μην υποχωρείτε ποτέ”.

Ο Μπάτζιο χρησιμοποίησε λόγια του Βουδιστή μοναχού Νταϊσάκου Ικέντα (έχει ασπαστεί τον βουδισμό εδώ και πολλά χρόνια), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 95 ετών.