Αφεντικό στο Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ

Με γκολ του Μάτα το σύνολο του Μουρίνιο πέταξε εκτός Λιγκ Καπ τη συμπολίτισσα της Σίτι (1-0) και την άφησε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη.

Με γκολ του Μάτα το σύνολο του Μουρίνιο πέταξε εκτός Λιγκ Καπ τη συμπολίτισσα της Σίτι (1-0) και την άφησε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη. Η Γιουνάιτεντ με την επικράτηση αυτή πήρε… εκδίκηση για την ήττα της πριν ενάμιση μήνα στο ματς πρωταθλήματος και παρέμεινε στο κυνίγη του τροπαίου, σε αντίθεση με το σύνολο του Γκουαρδιόλα που αποχαιρετά νωρίς το θεσμό του Λιγκ Καπ.

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίχρονο με τη Σίτι να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της και περιορίσει τη δράση της Γιουνάιτεντ, η οποία από τη μεριά της είχε ως πρώτο μέλημα τη διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν και στη συνέχεια να βγει στην αντεπίθεση.

Οι δυνατές μονομαχίες έλειψαν από το το πρώτο 45λεπτο, όπως και οι κλασικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα χωρίς γκολ.

Αυτό άλλαξε στην “επανάληψη” και συγκεκριμένα στο 54, όταν ο Ιμπραχίμοβιτς έβαλε ωραία το σώμα του και υποδέχθηκε την μπάλα, γύρισε προς το σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο επερχόμενος Μάτα με πλασέ έστειλε την “στρογγυλή θεά” στα δίχτυα του Καμπαγιέρο.

Ο Γκουαρδιόλα στη συνέχεια αποφάσισε να ρίξει στο ματς τόσο τον Στέρμλινγκ, όσο και τον Αγουέρο μήπως και η ομάδα του γίνει πιο επικίνδυνη στην επίθεση. Παρόλα αυτά η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Σουηδούς επιθετικός πρόσωπο με το τέρμα δε  βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε προς ανακουφίσει των φιλοξενούμενων.

Οσα κόλπα και αν χρησιμοποίησε ο Ισπανός τεχνικός δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο στην καλή ανασταλτική λειτουργία της Γιουνάιτεντ. Ετσι ο Μουρίνιο πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει υπέρ του την παράδοση…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Ρόχο, Μπλιντ, Σο, Κάρικ, Ερέρα, Μάτα (73′ Σνέιντερλιν), Πογκμπά, Ράσφορντ (81′ Λίνγκαρντ), Ιμπραΐμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Καμπαγιέρο, Μάφεο, Οταμέντι, Κομπανί (46′ Κολάροφ), Κλισί, Σεράνο, Φερνάντο, Νολίτο (70′ Αγουέρο), Νάβας, Σανέ (63′ Στέρλινγκ), Ιεανάτσο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.