Αϊντχόφεν – Άγιαξ 5-2: Απόλυτη PSV, τελευταίος ο «Αίαντας»! (highlights)

Με τον Λοσάνο να πετυχαίνει χατ-τρικ, η PSV έκανε το «δέκα στα δέκα» στην Eredivisie και έριξε τον Άγιαξ στην τελευταία θέση της Eredivisie!

Τρομερές επιδόσεις για την Αϊντχόφεν, που έχει πλέον 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και είναι αήττητη 26 αγωνιστικές, ενώ σκοράρει 3+ γκολ για εννέα σερί ματς!

Αντίθετα, ο «Αίαντας» συνεχίζει την εφιαλτική σεζόν, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του χάνει πέντε σερί ματς πρωταθλήματος, ενώ έμεινε χωρίς τρίποντο για έβδομο συνεχόμενο ματς Eredivisie και χωρίς νίκη σε οποιαδήποτε διοργάνωση, για δέκατο στη σειρά!

Η ομάδα του – υπηρεσιακού – Χέντβιχες Μαντούρο, είναι πλέον τελευταία στη βαθμολογία, αν και με δύο παιχνίδια λιγότερα από τους αντιπάλους της.

Ο Άγιαξ, ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και στο 2′ ο Μπρόμπι νικήθηκε από τον Μπενίτες σε σε τετ-α-τετ. Στο 10′ όμως οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με μακρινό σουτ του μέσου Φαν Ντεν Μπόομεν, ενώ στο 13′ ο Μπρόμπι αστόχησε σε κενή εστία για το 0-2!

Έτσι, η PSV στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Μποσκαλί με ωραία μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Λοσάνο και αυτός με σουτ νίκησε τον Ράμαϊ για το 1-1.

Το ματς, διεκόπη για μερικά λεπτά στο ημίωρο, καθώς ένας φίλος των γηπεδούχων έχασε τις αισθήσεις του στις εξέδρες, για να τις ανακτήσει, έπειτα από την παρέμβαση των γιατρών, ώστε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο Άγιαξ, ίσως στο καλύτερο φετινό του πρώτο μέρος, μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ, όταν στο 40ό λεπτό, ο Μπέρχβαϊν τροφοδότησε τον Μπρόμπι, που αυτή τη φορά δεν αστόχησε για το 1-2.

Οι γηπεδούχοι, με δύο αλλαγές στο κέντρο στο ξεκίνημα του β’ μέρους, έκαναν ωστόσο επίδειξη δύναμης και με τρία γκολ μέχρι το 60′ «καθάρισαν» το ντέρμπι.

Στο 49′, ο Λοσάνο σούταρε στο δοκάρι εκτός περιοχής και στην επαναφορά ο Ντε Γιονγκ έκανε το 2-2, για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στον Άγιαξ.

Στο 52′, ο ίδιος παίκτης με τρομερό τακουνάκι, έβγαλε σε θέση βολής τον νεοεισελθόντα Σαϊμπαρί, που έγραψε το 3-2.

Στο 60′, ο Λοσάνο πήρε την μπαλιά από τον Μπακαγιόκο για να κάνει το 4-2, ενώ το προσωπικό show του Μεξικανού, ολοκληρώθηκε στο 72′, όταν νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Ράμαϊ, έπειτα από πάσα του Τιλ.

Η PSV έτσι, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Φέγενορντ, για να ξεφύγει επτά πόντους από την πρωταθλήτρια, ενώ ο Γολγοθάς του Άγιαξ συνεχίζεται…

Αϊντχόφεν (Μποζ): Μπενίτες – Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκαλί, Ντεστ – Σχόουτεν, Φίρμαν (46′ Σαϊμπαρί), Τίλμαν (46′ Τίλμαν) – Μπακαγιόκο (83′ Φερτέσεν), Ντε Γιονγκ (83′ Πέπι), Λοσάνο (90′ Μπαμπαντί).
Άγιαξ (Μαντούρο): Ράμαϊ – Γκάι, Σούταλο, Χάτο, Άβιλα (75′ Άβιλα) – Φαν Ντεν Μπόομεν (75′ Φος), Τέιλορ, Χλίνσον – Μπέρχαους (64′ Χοντς), Μπρόμπι, Μπέρχβαϊν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.