Με γκολ δύο σπουδαίων παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, τους Βέρχορστ (91') και Άκπομ (94') ο Άγιαξ νίκησε δύσκολα 3-1 την Χρόνιγκεν/ Ο Κλαασεν άνοιξε το σκορ στο 21' και ο Σρέουντερς είχε ισοφαρίσει στο 69'

Η 16η συνεχόμενη νίκη του Άγιαξ επί της Χρόνινγκεν δεν ήρθε τόσο εύκολα, όσο πολλές από τις προηγούμενες, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί οι φιλοξενούμενοι – περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά εδώ και πολλά χρόνια στο Άμστερνταμ – η ποιοτική διαφορά σε ατομικό, κυρίως, αλλά και ομαδικό επίπεδο ήταν εμφανής!
Την διαφορά βέβαια την έκανε ο… πάγκος της ομάδας του Άμστερνταμ καθώς από εκεί ήρθαν οι ουσιαστικές λύσεις για τον «Αίαντα».
Στο 21’ ο Κλάασεν άνοιξε το σκορ σε μια από τις πολλές φορές που ο φουνταριστός Μπρόμπεϊ έπαιξε με πλάτη στην αντίπαλη άμυνα προκειμένου να «βγει» ένα σουτ!
Είχε προηγηθεί στο 14’ ένα σουτ του Τέϊλορ στο δοκάρι κι ένα τετ-α-τετ του Ρούι Μέντες που απέκρουσε ο γκολκίπερ Πάσβεερ στην πιο επικίνδυνη στιγμή της Χρόνιγκεν στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη και σ’ έναν πιο ήπιο ρυθμό, ο Άγιαξ έβρισκε πιο ανοιχτό πεδίο μιας και η αντίπαλός του θέλησε να δημιουργήσει δίχως όμως να βρίσκει εύκολα πρόσβαση στην περιοχή του Πάσβεερ.
Τα πάντα άλλαξαν στο τελευταίο ημίωρο όπου ο Ιταλός τεχνικός των γηπεδούχων έριξε στο τερέν τον Άκπομ και τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Βέρχορστ οι οποίοι με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν στο να φτάσουμε σε ένα φινάλε – θρίλερ!
Προηγήθηκε στο 69’ η γκάφα του Σούταλο ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Σρέουντερς ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Ακπομ κέρδισε πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ Φάεσεν απέκρουσε την εκτέλεση του Φαν ντε Μπόομεν.
Στο 91’ ο 33χρονος Βέρχορστ με κεφαλιά λύτρωσε την ομάδα του αξιοποιώντας ωραία σέντρα του Δανού Γκάεϊ (προφανώς για κάτι τέτοιο μπήκε κι αυτός νωρίτερα στο ματς).
Ο ιδανικός επίλογος ήρθε στο 94’ όταν ο Βέρχορστ πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Άκπομ κι ο Βρετανός διαμόρφωσε το τελικό 3-1