Η αποβολή στο 10΄ λεπτό του Βόλφε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η PSV έφτασε σε μια ακόμη νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Άλκμααρ, έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο, όταν αποβλήθηκε ο Βόλφε αντικρίζοντας απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Τιλ ο οποίος έβγαινε απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και θα είχε την ευκαιρία να σκοράρει.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η PSV, ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 14 ο Μπακαγιόκο απείλησε με σουτ και στο 15 ο Ντε Γιόνγκ έκανε το 1-0. Ο Λανγκ στο 22 ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η Άλκμααρ είχε δώσει βάρος στην άμυνα όπως ήταν λογικό και δεν κατάφερε ν΄απειλήσει σε καμία περίπτωση στο πρώτο μέρος. Η PSV μετά τα δύο γκολ, κατέβασε ταχύτητα, ψάχνοντας το τρίτο γκολ χωρίς όμως να έχει κανένα άγχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα κατέβασαν «ταχύτητα» κάνοντας οικονομία δυνάμεων για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί σε Ευρώπη και Ολλανδία.

Ο Πέρισιτς είχε δύο καλές στιγμές στο 51 και το 67 και ο Κάρσντορπ στο 70 με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να καταλήγει κόρνερ από παρέμβαση αμυντικού. Στο 88 ο Κάσιους επιχείρησε σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ και ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις, στάθηκε τυχερός καθώς στο σουτ που έκανε η μπάλα άλλαξε πορεία σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στις καθυστερήσεις χωρίς όμως να μπορέσουν να ισοφαρίσουν.

Άλκμααρ: Οβούσο Οντούρο, Μαικούμα, Πενέτρα, Ντέκερ, Βόλφε, Κλάσι(73΄Κοπμάινερς), Μπέλιτς(73΄Μπουρμέιστερ), Πόκου(73΄Ντε Βιτ), Μέινανς(16΄Κάσιους), Φαν Μπόμελ, Πάροτ(62 Λάντο)

PSV: Μπενίτες, Μάουρο Ζούνιορ(63΄Όπεργκαρντ), Μποσκαλί, Φλαμίνγκο, Κάρσντορπ, Σχάουτεν(46΄Ομπίσπο), Τιλ, Σαιμπάρι(63΄Τίλμαν), Λανγκ(46΄Πέρισιτς), Ντε Γιόνγκ(78΄Πέπι), Μπακαγιόκο