Η Τβέντε έσωσε πόντο στο τέλος στην έδρα της ουραγού Βάαλβαϊκ, σε ματς-θρίλερ για την 9η Αγωνιστική της Eredivisie.

Η Βάαλβαϊκ, αν έχανε στην έδρα της από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, θα γινόταν η πρώτη στην ιστορία της κατηγορίας, που θα ξεκινούσε σεζόν με εννέα σερί ήττες.

Τελικά, η ουραγός, όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη νίκη της σεζόν, για να της τη στερήσει όμως, στο 90+1′ ο Άιτινγκ, με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ!

Πριν τη σέντρα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Ρίκι Φαν Βόλφσβινκελ, δάκρυσε στο ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του θρυλικού πεθερού του, Γιόχαν Νέεσκενς, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του μήνα.

Η Τβέντε, ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο έκρυψε την μπάλα και στο 11′ προηγήθηκε, με κεφαλιά του αρχισκόρερ της κατηγορίας, Στάιν, έπειτα από σέντρα του δεξιού μπακ Φαν Ρόοι.

Η Βάαλβαϊκ όμως, κατάφερε να αντιδράσει στο 23′, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση, ο αριστερός μπακ Καστίγιο, βρήκε τον σέντερ φορ, Μάργκαρετ, που πρόλαβε τους αντιπάλους του και έκανε το 1-1 από κοντά. Η Τβέντε, θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε, ο τερματοφύλακας Φαν Οσχ, ήταν εκεί.

Αντίθετα, ο γκολκίπερ της Τβέντε, Ούνερσταλ, μάλλον είχε…αλλού το μυαλό του, όταν στο 47′, στην προσπάθειά του να βρει τον αμυντικό Μπρουνς, έδωσε ασίστ στον αντίπαλο εξτρέμ Φαν Ντερ Βάτερ, που είπε «ευχαριστώ» και έγραψε το 2-1!

Το υπόλοιπο του ματς, ήταν μία πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων, με κάποιες αντεπιθέσεις της Βάαλβαϊκ, που δεν ολοκληρώθηκαν. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν δύο δοκάρια με Χίλχερς και Φαν Μπέρχεν, πριν δώσει τη λύση ο Άιτινγκ, που είχε έρθει από τον πάγκο στο β’ ημίχρονο.

Όπως και να’ χει η Τβέντε προβλημάτισε και έμεινε δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη, χάνοντας ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση.

Η Βάαλβαϊκ, έχει ακόμα δουλειά για να ξαναμπεί στη μάχη της παραμονής, αλλά τουλάχιστον απέφυγε το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για ξεκίνημα στην κατηγορία…

Βάαλβαϊκ (Φράσερ): Φαν Οσχ – Λέλιφελντ, Φαν Έιμα, Φαν Χέλντερεν, Φαμίλια – Καστίγιο – Βεντμάν (83′ Ουκίλι), Ρουμεράτου – Κλεονίσε, Φαν Ντε Λόο (75′ Βάουτερς) (75′ Αλ Μαζιάνι), Φαν Ντερ Βάτερ (61′ Λοκέσα) – Μάργκαρετ (83′ Ιχατάρεν).
Τβέντε (Όοστινγκ): Ούνερσταλ – Φαν Ρόοι, Χίλχερς, Μπρουνς (66′ Ελταϊέφ), Σαλάχ – Εντίν (66′ Κάιπερς) – Ρεχίρ, Φλαπ (55′ Άιτινγκ) – Φαν Βόλφσβινκελ, Στάιν, Φαν Μπέρχεν (88′ Φαν Χόρενμπεϊκ) – Λάμερς.