«Δέσαμε» τα μπαράζ και… βλέπουμε

Η Ελλάδα νίκησε 1-0 τη Λετονία με γκολ του Σαλπιγγίδη και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου. Η Σλοβακία αυτή τη φορά δεν μας έκανε τη... χάρη, αλλά η εθνική διατηρεί ακόμη ελπίδες για την πρωτιά στο γκρουπ.

Η Ελλάδα νίκησε 1-0 τη Λετονία με γκολ του Σαλπιγγίδη και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου. Η Σλοβακία αυτή τη φορά δεν μας έκανε τη… χάρη, αλλά η εθνική διατηρεί ακόμη ελπίδες για την πρωτιά στο γκρουπ. Την ώρα που η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιρνε αυτό που ήθελε, στη Ζίλινα οι Σλοβάκοι προηγούνταν στο ημίχρονο, αλλά έχασαν με 2-1 από τους Βόσνιους. Η Σλοβακία έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες, ενώ Βοσνία και Ελλάδα ισοβαθμούν με 19 πόντους στην πρώτη θέση, η οποία, ωστόσο, ανήκει στους Βόσνιους λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με την Ελλάδα να φιλοξενεί Σλοβακία, Λϊχτενσταϊν και τη Βοσνία να υποδέχεται το Λίχτενσταϊν και να παίζει την τελευταία αγωνιστική με τη Λιθουανία εκτός έδρας. Αν η “γαλανόλευκη” δεν καταφέρει να πάρει απευθείας το “εισιτήριο” για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τότε έχει εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα μπαράζ.

Αλλαγές και 4-2-3-1
Στο 4-2-3-1 του Σάντος που έκανε αρκετές αλλαγές (Τζαβέλλας, Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης) , ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα και οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Μανιάτης, Κατσουράνης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς στις πτέρυγες και ο Νίνης πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου. Στο 4-4-2 των Λετονών από την άλλη, στην εστία ήταν ο Κολίνκο και μπακ οι Μπούλβιτις(δεξιά), Γκάμποφς με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γκορξ, Μαξιμένκο. Ζιούζινς και Λάζντινς ήταν οι δύο μέσοι με αυξημένα ανασταλτικά καθήκοντα, ο Λάιζανς στο δεξί άκρο, ο Ρούγκινς στο αριστερό και οι Βερπακόφσκις, Τσάουνα στην επίθεση.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά στο ματς του “Γ. Καραϊσκάκης” και έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα επί ημερών Σάντος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για την εστία του Κολίνκο. Ο Μήτρογλου στο 5′ σούταρε πάνω στον Λετονό τερματοφύλακα, ενώ ο Σαλπιγγίδης στο 9′ μόλις άουτ. Στο 14′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν ο Μήτρογλου με κεφαλιά-“ψαράκι” από τη μικρή περιοχή ανάγκασε τον Κολίνκο σε διπλή εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 19′ ο Σαμαράς σούταρε μόλις άουτ από διαγώνια θέση στην περιοχή, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τοροσίδη από τη μικρή περιοχή στο 26′. Στο 32′ ο Μήτρογλου σε ακόμη μια καλή φάση έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή κεφαλιά και αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια της εθνικής μας στα πρώτα 45′.

“Σάλπι” και γκολ
Η Ελλάδα άργησε να πάρει… στροφές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά αυτή τη φορά η πρώτη καλή φάση ήταν και γκολ. Στο 58′ ο Σαμαράς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ο 68′ ο Μπούλβιτις ανησύχησε τον Καρνέζη, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του, ενώ στο 71′ ο Λάιζανς με συρτό διαγώνιο σουτ δεν βρήκε επίσης στόχο.

Ο Καραγκούνης που πέρασε σαν αλλαγή, είχε την ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη στο 89′ αλλά ο Κολίνκο είπε “όχι” στην εντυπωσιακή του λόμπα από το ημικύκλιο κι ενώ οι Λετονοί έπαιζαν με δέκα από το 86′ λόγω αποβολής του Ρούγκινς με απευθείας κόκκινη. Με δέκα τελείωσε το ματς και η εθνική, καθώς ο Κατσουράνης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σταμάτησε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο αρχηγός θα έχανε ούτως ή άλλως το ματς με τη Σλοβακία, αφού είχε αντικρίσει νωρίτερα την κίτρινη. Ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ χάθηκε και στο 92′, όταν μετά από σέντρα του Τοροσίδη ο Κολίνκο έδιωξε σε κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας (74′ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (64′ Χριστοδουλόπουλος), Νίνης, Σαμαράς, (88′ Φετφατζίδης) Μήτρογλου

Λετονία: Κολίνκο, Μαξιμένκο, Γκορξ, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68′ Καρασάουσξ), Λάιζανς, Ρούγκινς, Τσάουνα, Λάζντινς (61′ Σινέλνικοφς), Βερπακόφσκις (79′ Ράκελς)

Κυριάκος Νταμαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.