Σύμφωνα με τη «L' Equipe», η ΦΙΦΑ δεν πρόκειται να λάβει υπ' όψιν της το αίτημα της γαλλικής ομοσπονδίας για επανεξέταση των κριτηρίων καταρτισμού των γκρουπ για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Σύμφωνα με τη «L’ Equipe», η ΦΙΦΑ δεν πρόκειται να λάβει υπ’ όψιν της το αίτημα της γαλλικής ομοσπονδίας για επανεξέταση των κριτηρίων καταρτισμού των γκρουπ για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Τις προηγούμενες μέρες ο γαλλικός Τύπος ανέφερε ότι οι ιθύνοντες του γαλλικού ποδοσφαίρου θα ζητούσαν από την παγκόσμια ομοσπονδία να διαφοροποιήσει τα κριτήρια επιλογής, θεωρώντας τη Γαλλία αδικημένη από το γεγονός ότι έπαιξε λιγότερα παιχνίδια στα προκριματικά λόγω τοποθέτησής της σε όμιλο με πέντε ομάδες.

Όπως αναφέρει όμως η έγκυρη γαλλική εφημερίδα, δημοσιογράφος της επικοινώνησε με τη ΦΙΦΑ, η οποία του έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Η γαλλική ομοσπονδία επικοινώνησε με τη ΦΙΦΑ, σχετικά με τον κανονισμό  καταρτισμού των γκρουπ των ευρωπαϊκών μπαράζ. Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα επίσημο αίτημα σε εμάς από τη γαλλική ομοσπονδία. Η ΦΙΦΑ θέλει να επιβεβαιώσει ότι οι κανονισμοί των προκριματικών για το Μουντιάλ 2014 δεν μπορούν να αλλάξουν ενώ η διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Έτσι ο καταρτισμός των γκρουπ ισχυρών-αδυνάμων θα γίνει με τα κριτήρια που είχαν αρχικά θεσπιστεί. Με πρόχειρους υπολογισμούς η Ουκρανία μπαίνει στους ισχυρούς και αφήνει τη Γαλλία στους αδύναμους, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί αύριο Πέμπτη, εν’ όψει της κλήρωσης των μπαράζ τη Δευτέρα 21/10.