Η Βουλγαρία στοιχειώνει ακόμα τον Ντεσάν (video)

Μπορεί να έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια και ο Ντιντιέ Ντεσάν να κατέκτησε τα πάντα στη συνέχεια με την Εθνική Γαλλίας, αλλά όπως δηλώνει στον γαλλικό Τύπο, τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1993 στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού τον στοιχειώνουν ακόμα.

Μπορεί να έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια και ο Ντιντιέ Ντεσάν να κατέκτησε τα πάντα στη συνέχεια με την Εθνική Γαλλίας, αλλά όπως δηλώνει στον γαλλικό Τύπο, τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1993 στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού τον στοιχειώνουν ακόμα.

Εκείνη την ημέρα οι «τρικολόρ» υποδέχονταν τη Βουλγαρία για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 1994 και χρειάζονταν απλά μία ισοπαλία για να πάνε στις ΗΠΑ.

Όλα πήγαιναν καλά όταν ο Ερίκ Καντονά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν ακόμα στο…αεροπλάνο όταν ο Εμίλ Κονσταντίνοφ ισοφάρισε για τους Βούλγαρους.

Στο 90ό λεπτό όμως, ο Νταβίντ Ζινολά (ο οποίος είχε μπει λίγο πριν σαν αλλαγή αντί του Ζαν Πιέρ Παπέν), αντί να κρατήσει τη μπάλα αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει υπέρ της ομάδας του, έκανε μία σέντρα στο πουθενά.

Ο Εμίλ Κρεμενλίεφ (ο οποίος πέρασε ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό) έγινε κάτοχος της μπάλας, τροφοδότησε τον Λούμπο Πένεφ, ο οποίος προχώρησε από δεξιά και σέντραρε για το γκολ του Κονσταντίνοφ που έστειλε τους Βούλγαρους στο Μουντιάλ.

Αυτό το γκολ τερμάτισε ουσιαστικά την καριέρα του Ζινολά στην Εθνική, με τον τότε ομοσπονδιακό Ζεράρ Ουγιέ να τον χαρακτηρίζει «δολοφόνο του γαλλικού ποδοσφαίρου».

Ο Ντεσάν, ο οποίος πέντε χρόνια μετά σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως αρχηγός των «τρικολόρ», μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ εν’ όψει των μπαράζ με τους Ουκρανούς, τόνισε ότι εκείνη η ήττα τον κυνηγά ακόμα και δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση που ήταν τότε ο Ουγιέ, βλέποντας την ομάδα του να αποκλείεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Έχουν περάσει 20 χρόνια αλλά αυτή η ήττα παραμένει κολλημένη στο μυαλό μου. Δεν θέλω να ξαναζήσω κάτι παρόμοιο», είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός και πρόσθεσε: «Αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα γιατί αντιμετωπίζεις μία ομάδα δύο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα. Όλοι μας είμαστε προετοιμασμένοι για την Ουκρανία.

Είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα, με σωματικά προσόντα και επιθετικότητα. Έχω δει πολλά παιχνίδια της τους τελευταίους 12 μήνες και ξέρω ότι οι σημαντικότεροι παίκτες στο σύστημά της είναι οι εξτρέμ Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο, οι οποίοι παίζουν στην αντίθετη πλευρά από το ”καλό” τους πόδι».

Δείτε τι είχε γίνει στο παιχνίδι Γαλλίας – Βουλγαρίας το 1993:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.