Οι Γάλλοι ανέτρεψαν την πιο ισχυρή προϊστορία των μπαράζ, έγραψαν ιστορία και με το 3-0 του «Σταντ ντε Φρανς» απέκλεισαν τους Ουκρανούς από το Μουντιάλ παρά το υπέρ τους 2-0 στο Κίεβο.

Οι Γάλλοι ανέτρεψαν την πιο ισχυρή προϊστορία των μπαράζ, έγραψαν ιστορία και με το 3-0 του «Σταντ ντε Φρανς» απέκλεισαν τους Ουκρανούς από το Μουντιάλ παρά το υπέρ τους 2-0 στο Κίεβο.

Ποτέ ομάδα, σε διαδικασία μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είχε προκριθεί ανατρέποντας με νίκη, ήττα με διαφορά δύο τερμάτων. Το 2-0 του «Ολιμπίνσκι» έδειχνε απροσπέλαστο για τους «τρικολόρ» οι οποίοι πέρασαν ένα τετραήμερο στο οποίο δέχτηκαν σκληρή κριτική. Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, επικράτησαν της ομάδας του Μιχαήλ Φομένκο με 3-0 και προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας όπου θα πραγματοποιήσουν τη 14η συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Οι Πρωταθλητές Κόσμου του 1998, σ΄ ένα γεμάτο «Σταντς ντε Φρανς», παραβίασαν την εστία του Πιατόφ στο 22΄ για πρώτη φορά. Ο Ουκρανός τερματοφύλακας συμπλήρωσε 752 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, όμως δεν μπόρεσε να «σώσει» τους φιλοξενούμενους από το 1-0. Έπιασε το σουτ του Ριμπερί, στην επαναφορά, όμως, ο Σακχό άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή.

Οι Γάλλοι πίεσαν στο πρώτο ημίωρο, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα να προσπαθεί να κρατήσει μονάχος του το σκορ σε επίπεδα πρόκρισης για την ομάδα του. Στο 34΄, όμως, με την άμυνά του να πελαγοδρομεί το σουτ-πάσα του Βαλμπουενά κατέληξε στον Καρίμ Μπενζεμά, που με εξ επαφής πλασέ έφερε το ζευγάρι στα ίσια (2-0) από θέση οφσάιντ! Στο σημείο αυτό, και με την πίεση του κόσμου να είναι τεράστια, οι Ουκρανοί κατέρρευσαν.

Η αποβολή του Χατσερίντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47΄, για μαρκάρισμα στον Ριμπερί, ουσιαστικά τους «τελείωσε»! Στο 72΄ ήρθε η χαριστική βολή από το αυτογκόλ με τακουνάκι του Γκούσεφ στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει την μπάλα και οι Ουκρανοί έχασαν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν, έστω στην παράταση, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί (78΄ Σανιά), Εβρά, Βαράν, Σακχό, Καμπάιγ, Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπενζεμά (82΄ Ζιρού), Ματουιντί, Πογκμπά.
Ουκρανία (Μιχαήλ Φομένκο): Πιατόφ, Χατσερίντι, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (76΄ Σελέζνοφ), Κονοπλιάνκα, Σέφτσουκ, Ρόταν, Μπέζους (64΄ Γκούσεφ), Μάντζιουκ, Ρακίτσκι, Έντμαρ.