UEFA: Αυξάνει τα κονδύλια στο ταμείο αλληλεγγύης

Η ενημέρωση της UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/09) ότι θα αυξήσει τα κονδύλια που διατίθενται σε συλλόγους που δεν συμμετέχουν σε ηπειρωτικές διοργανώσεις ανδρών, περιορίζοντας επίσης το ποσό που θα πηγαίνει στις πέντε κορυφαίες ομοσπονδίες.

«Πέρυσι, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε μια σημαντική αύξηση στην κατανομή της αλληλεγγύης για συλλόγους που δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις ανδρών συλλόγων της UEFA για τον κύκλο 2024-27, η οποία θα δει το μερίδιο που διατίθεται στους μη συμμετέχοντες συλλόγους να αυξηθεί από 4% σε 7% επί του προβλεπόμενου ορίου εσόδων των 4,4 δισ ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε 308 εκατομμύρια ευρώ, αύξηση σχεδόν 80% σε σύγκριση με τον προηγούμενο κύκλο», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωσή της η UEFA που η εκτελεστική επιτροπή της συνεδρίασε στην Πράγα.

«Ένα ανώτατο όριο στη διανομή στις πέντε κορυφαίες ομοσπονδίες (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία) επιβεβαιώθηκε, καθώς θα λάβουν 10 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία», πρόσθεσε η UEFA.

«Τα κεφάλαια που διατίθενται στις υπόλοιπες 50 ομοσπονδίες θα αυξηθούν από τα σημερινά 135 εκατ. ευρώ σε συνολικά 258 εκατ. ευρώ. Το 70% αυτών των ποσών θα διανεμηθεί με βάση τη θέση τους στην κατάταξη της UEFA, ενώ το 30% θα είναι ανάλογο με το ποσά που εισπράττει ο σύλλογος με τις μεγαλύτερες απολαβές κάθε ομοσπονδίας, στοχεύοντας ρητά την ανταγωνιστική ισορροπία στα εγχώρια πρωταθλήματα».

Μια νέα στρατηγική για το γυναικείο ποδόσφαιρο «για την περίοδο 2024-30» εγκρίθηκε επίσης από την εκτελεστική επιτροπή, ανακοίνωσε η UEFA, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν «τις επόμενες εβδομάδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.