«Εύχομαι να μας θεωρούν όλοι αουτσάιντερ»

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο είναι ο στόχος της εθνικής Πολωνίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φράντισεκ Σμούντα και ο αρχηγός, Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο είναι ο στόχος της εθνικής Πολωνίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φράντισεκ Σμούντα και ο αρχηγός, Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να νικήσουν ή τουλάχιστον να μη χάσουν αύριο από την Ελλάδα, όπως επισήμαναν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο «Narodowy Stadion» της Βαρσοβίας, ενόψει της αυριανής εναρκτήριας αναμέτρησης.
 
«Με χαροποιεί η άποψη του αουτσάιντερ. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί από τους Γερμανούς αλλά τα βασικά του ποδοσφαίρου τα μαθαίνουμε καλά», δήλωσε ο Σμούντα. «Έχουμε διαμορφώσει το δικό μας μονοπάτι για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Εύχομαι να μας θεωρούν όλοι αουτσάιντερ και να φτάσουμε στον στόχο μας να είμαστε επικεφαλής του ομίλου».
 
Από την πλευρά του, ο Μπλαζικόφσκι υπογράμμισε ότι «τώρα που είμαστε πριν το παιχνίδι, όλα ακούγονται πολύ αισιόδοξα. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δείξουμε ότι η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη. Πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Από αύριο θα μπορούμε να λέμε ότι αυτοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες που είχαμε ποτέ».
 
Ο άσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ εκτιμά ότι η ομάδα του θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες αύριο, ενώ χαρακτήρισε «καταπληκτική» την ελληνική ομάδα: «Είμαι βέβαιος ότι είναι πρόκληση να παραβιάσουμε την ελληνική άμυνα. Η άμυνά τους είναι πολύ δυνατή, αλλά και η συνολική λειτουργία της ομάδας τους είναι πολύ καλή. Εμείς πάντως είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε το δικό μας σχέδιο για να παραβιάσουμε την άμυνά τους. Η Ελλάδα διαθέτει μια καταπληκτική ομάδα».
 
Ο κ. Σμούντα συνέστησε υπομονή στους παίκτες του, καθώς αναμένει έναν αγώνα τακτικής. «Αυτοί οι πρώτοι αγώνες συνήθως τελειώνουν με ισοπαλία. Αν έρθει, σημαίνει ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψουμε στα άλλα παιχνίδια. Έχουμε στόχο. Αν είμαστε στο 60ο λεπτό δεν θα ανοιχτούμε. Το ίδιο θα κάνουν και οι Έλληνες, αφού υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια. Σίγουρα έχουμε σχέδιο για αύριο. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Σε τέτοιες στιγμές είναι καλό να είσαι ήρεμος», είπε και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει άγχος:  «Αυτή η ομάδα με έχει πείσει ότι μπορώ να την εμπιστευτώ. Με έχει πείσει σε όλα τα επίπεδα. Μαζί θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε».
 
Όσο για το αν φοβούνται μια ήττα, ο Μπλαζικόφσκι απάντησε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μη χάσουμε. Σε τέτοια περίπτωση θα επαναληφθούν τα προηγούμενα φαινόμενα. Έχουμε παίκτες να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Αύριο θα κατέβουμε και θα δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε».
 
Προπονητής και αρχηγός δεν αρνήθηκαν πάντως ότι νιώθουν την πίεση της έδρας.
«Όλοι ξέρουμε την ένταση και τη βιώνουμε από τις ομάδες μας. Η νίκη είναι απαραίτητη. Η χώρα έχει προσδοκίες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να νικήσουμε. Τα παιχνίδια αυτά οι παίκτες τα περιμένουν. Είναι ένα όνειρό μας τα παιχνίδια αυτά», δήλωσε ο Μπλαζικόφσκι, για να προσθέσει ο Σμούντα: «Βλέπουμε ότι η ατμόσφαιρα γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα. Βλέπουμε στους δρόμους την υποστήριξη και ελπίζουμε να μείνει έτσι και μέχρι το τέλος, γιατί θα είμαστε υπερήφανοι ότι δημιουργήσαμε. Τις τελευταίες ώρες πριν την αναμέτρηση η πειθαρχία είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλοι ξέρουν τι ώρα πρέπει να κοιμηθούν. Όλοι οι παίκτες σέβονται τις υποχρεώσεις τους».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.