Φτιαγμένη για τίτλο…

Η Ιταλία είναι στους "4" του Euro 2012, καθώς απέκλεισε την Αγγλία στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 4-2 κι ενώ σε 120 λεπτά οι δύο ομάδες δεν σκόραραν. Δίκαιη πρόκριση για τους σπουδαίους "ατζούρι", που έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Ρόι Χότζσον.

Η Ιταλία είναι στους “4” του Euro 2012, καθώς απέκλεισε την Αγγλία στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 4-2 κι ενώ σε 120 λεπτά οι δύο ομάδες δεν σκόραραν. Δίκαιη πρόκριση για τους σπουδαίους “ατζούρι”, που έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Ρόι Χότζσον. Στα ημιτελικά η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία σε μία πολυαναμενόμενη αναμέτρηση την Πέμπτη στη Βαρσοβία.

Η Ιταλία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους, όμως το σουτ του Ντε Ρόσι στο 3′ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χαρτ. Η απάντηση των παικτών του Ρόι Χότζσον ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Τζόνσον, όταν επιχείρησε να νικήσει τον Μπουφόν από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο γκολκίπερ της Γιουβέντους του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν για τους «ατζούρι». Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Άγγλοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυρίως από τα άκρα προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοση τους, απείλησαν την εστία του Χαρτ κυρίως με τον Μπαλοτέλι αλλά και με μακρινά σουτ  του Κασάνο αλλά δίχτυα δεν έβρισκαν. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι «ατζούρι»  άγγιξαν το  1-0 όμως ο Τέρι πρόλαβε τον Μπαλοτέλι και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι Ιταλοί από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους έκλεισαν τους Άγγλους στο μισό γήπεδο και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 52′ οι «ατζούρι» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, μετά το δοκάρι του πρώτου ημιχρόνου , όμως ο Χαρτ είπε «όχι» αρχικά στον Ντε Ρόσι και στη συνέχεια στον Μπαλοτέλι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ρόι Χότζσον βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Μπουφόν πέρασε στον αγώνα τους Κάρολ και Γουόλκοτ. Η είσοδος των δύο Άγγλων δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα, αφού ο επιθετικός μονόλογος της Ιταλίας συνεχίστηκε. Και εκεί που η Ιταλία έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, τα «λιοντάρια» άγγιξαν τον γκολ στο 90+3′, όμως ο Ρούνεϊ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ο Προένσα έστειλε τις δύο ομάδες σε ημίωρη παράταση.

Με την έναρξη  της παράτασης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι ποδοσφαιριστές ήταν κουρασμένοι, οι προπονητές είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους και η διαδικασία των πέναλτι πλησίαζε όλο και πιο κοντά. Η σημαντικότερη ευκαιρία των Ιταλών ήρθε στο 101′ όταν το σουτ του Ντιαμάντι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χαρτ. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι Ιταλοί έκλεισαν στο μισό γήπεδο τα «λιοντάρια», όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και ο Προένσα έστειλε τις δύο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Ιταλοί φάνηκαν πιο ψύχραιμοι αν και ο Μοντολίβο αστόχησε στο δεύτερο κατά σειρά πέναλτι της ομάδας του. Ο Γιάνγκ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μπουφόν απέκρουσε το πέναλτι του Κόουλ και  ο Ντιαμάντι νίκησε τον Χαρτ και έστειλε την Ιταλία στους «4» του Euro 2012.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το Match Center:

Διοργάνωση: Euro
Φάση: Προημιτελικά
Αγώνας: Αγγλία-Ιταλία
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου
Διαιτητής: Πέντρο Γκαρσία Προένσα
Βοηθοί: Μπερτίνο Κούνια Μιράντα, Ρικάρντο Σάντος

Οι συνθέσεις:

Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μοντολίβο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.