Δεν κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 του Καζακστάν ο ΑΠΟΕΛ, που παρότι προηγήθηκε της Αστάνα, ισοφαρίστηκε λίγο πριν το φινάλε και με το 1-1 του «ΓΣΠ» αποχαιρέτησε το Champions League για να συνεχίσει στους ομίλους του Europa. Προκρίσεις για Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν, ΤΣΣΚΑ και Μπάτε.

Δεν κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 του Καζακστάν ο ΑΠΟΕΛ, που παρότι προηγήθηκε της Αστάνα, ισοφαρίστηκε λίγο πριν το φινάλε και με το 1-1 του «ΓΣΠ» αποχαιρέτησε το Champions League για να συνεχίσει στους ομίλους του Europa. Προκρίσεις για Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν, ΤΣΣΚΑ και Μπάτε.

Σε ένα ισορροπημένο ματς, οι Κύπριοι πήραν το πολυπόθητο προβάδισμα με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60’) χάρη σε γκολ του Στίλιτς, έχοντας σκορ παράτασης (1-0). Τα πάντα για τον ΑΠΟΕΛ γκρεμίστηκαν στο 84’, όταν η άμυνά του βρέθηκε αδικαιολόγητα εκτεθειμένη, με τον Τζόλκιεφ να σημαδεύει τον Μαξίμοβιτς που από κοντά έγραψε το τελικό 1-1, στέλνοντας την Αστάνα για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, το Καζακστάν έγινε η 32η χώρα που στέλνει εκπρόσωπό της στους ομίλους του Champions League. 

Παράσταση για ένα ρόλο στο Βέλγιο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Με το 3-1 από το παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ» στις αποσκευές τους, οι παίκτες του Φαν Χάαλ έκαναν απλά τα πράγματα από νωρίς, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ανοίγει το σκορ στο 20’ και να πετυχαίνει χατ τρικ με τα γκολ του στο 49’ και στο 57’ για το 0-3. Το τελικό 0-4 έγραψε ο Ερέρα στο 63’ ενώ ο Ερνάντεζ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 81’. 

Ανατροπή στη Γερμανία, όπου η Λεβερκούζεν «τούμπαρε» το προβάδισμα της Λάτσιο (1-0 στο «Ολίμπικο») κάνοντας την αρχή στο 40’ με τον Τσαλχάνογλου να ανοίγει το σκορ. Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 48’ ο Μεχμέντι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του κάνοντας το 2-0, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν εξαιρετικά για τους Ιταλούς, όταν ο Μαουρίσιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 68’. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά όταν ο Μπελαραμπί έγραψε στο 88ο λεπτό το τελικό 3-0. Βασικός σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. 

Ματς για γερά νεύρα πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ανατρέπει εν τέλει το 1-2 της Λισσαβώνας κόντρα στη Σπόρτιγκ και με 3-1 πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 36’ με τον Γκουτιέρεζ (0-1) με τον Ντουμπιά να εξελίσσεται στον άνθρωπο «κλειδί» για τους γηπεδούχους. Με δύο γκολ στο 49’ και στο 72’ έφερε την πρόκριση στα ίσια (2-1) με τον Μούσα να είναι αυτός που στο 85’ σήκωσε το γήπεδο στο… πόδι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ΤΣΣΚΑ με το τελικό 3-1. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Πορτογάλοι διαμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ λίγο πριν το 3-1, με τον διαιτητή να καταλογίζει επιθετικό φάουλ στον Νάλντο, ο οποίος δεν συμμετείχε ενεργά στη φάση. 

Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Μπάτε Μπορίσοφ. Οι Λευκορώσοι πέτυχαν το τέρμα που ήθελαν στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν και παρά την ήττα τους με 1-2, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο χάρη στο 1-0 του πρώτου ματς. Ο Στάσεβιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 25ο λεπτό (0-1), με την Παρτίζαν να αφυπνίζεται αργά, αφού (αρχικά) το αυτογκόλ του Ζάβνερτσικ στο 74’ και το τέρμα του Σάπονιτς στο 90’+3’ δεν έφτασαν στους Σέρβους που θα συνεχίσουν στο Europa League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 1-1
(Στίλιτς 60’-Μαξίμοβιτς 84’)

Λεβερκούζεν-Λάτσιο 3-0
(Τσαλχάνογλου 40’, Μεχμεντί 48’, Μπελαραμπί 88’)

Κλαμπ Μπριζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4
(Ρούνεϊ 20’, 49’, 57’, Ερέρα 63’)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπόρτιγκ Λισσαβώνας 3-1
(Ντουμπιά 49’, 72’, Μούσα 85’-Γκουτιέρεζ 36’)

Παρτίζαν-Μπάτε Μπορίσοφ 2-1
(Ζάβνερτσικ 74’ (αυτ), Σάπονιτς 90’+3’-Στάσεβιτς 25’)

*Mε έντονα γράμματα, οι ομάδες που προκρίθηκαν