Ελβετία: Με υψηλές βλέψεις στη Βραζιλία

Η Ελβετία με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κοιτάζει μακρύτερα από κάθε άλλη φορά.

Η Ελβετία με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κοιτάζει μακρύτερα από κάθε άλλη φορά. Δηλαδή να φτάσει ξανά στη φάση των «8» μετά από ακριβώς 50 χρόνια. Η ομάδα του Ότμαρ Χίτζφελντ διαθέτει αρκετούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές από κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο και για πρώτη φορά στην ιστορία της φαίνεται πως έχει τα φόντα για να κάνει το βήμα παραπάνω στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Πως έφτασε μέχρι το Μουντιάλ

Η Ελβετία προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας αήττητη. Συμμετείχε στον 5ο όμιλο των Ευρωπαϊκών προκριματικών και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα τερματίσει στην πρώτη θέση, μιας και κατάφερε να κάνει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Έτσι η ομάδα Ότμαρ Χίτζφελντ πήρε σχετικά άνετα το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή της Ελβετίας και τρίτη διαδοχική σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη σύγχρονη ιστορία δεν έχει πετύχει κάποια μεγάλη διάκριση, ωστόσο στις πρώτες διοργανώσεις έφτασε τρεις φορές μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αστέρι της Ελβετίας

Στην ομάδα της Ελβετίας υπάρχουν αρκετοί καταξιωμένοι και έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως ο Λιχστάινερ που προέρχεται από εκπληκτική χρονιά με τη Γιουβέντους και οι Μπεχράμι και Ινλέρ που αποτελούν τη βάση της Νάπολι, ωστόσο το μεγάλο αστέρι είναι ο Σερντάν Σακίρι. Ο μόλις 22 χρονών μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς πως είναι το επόμενο είδωλο των Ελβετών. Είναι αριστεροπόδαρος, ωστόσο αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά λόγω του εξαιρετικού σουτ που διαθέτει. Τη φετινή σεζόν μπορεί να μην αγωνίστηκε αρκετά στην ομάδα του Μονάχου, ωστόσο φαίνεται πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ελβετία να κάνει το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση.

Ο στόχος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Υπό τις οδηγίες του Ότμαρ Χίτζφελντ η Ελβετία ευελπιστεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως προείπαμε να κάνει το βήμα παραπάνω. Στον όμιλο με Γαλλία, Ονδούρα και Εκουαδόρ μοιάζει να είναι το φαβορί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αν όχι μέσω της πρώτης θέσης, μέσω της δεύτερης θα περάσει στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα, αν την ευνοήσει και λίγο η τύχη με τις διασταυρώσεις δεν αποκλείεται να αποτελέσει και την έκπληξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού διαθέτει μια πολύ ποιοτική ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.