Ολλανδία: Κεφάτος Κόντι Γκάκπο είναι πανέτοιμος να λάμψει στο Κατάρ

Την ώρα που Ολλανδοί φίλαθλοι μποϊκοτάρουν το μουντιάλ, ο Κόντι Γκάκπο είναι έτοιμος να λάμψει στο παρθενικό του παγκόσμιο κύπελλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ είναι μόνο δύο από τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον Ολλανδό Κόντι Γκάκπο. Ο επιθετικός της PSV έχει σκοράρει 13 γκολ και έχει δημιουργήσει άλλα 16 σε μόλις 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, που σημαίνει ότι πηγαίνει στo παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ σε μεγάλη φόρμα. Ο 23χρονος έχει παίξει μόνο εννέα φορές για τη χώρα του, αλλά έχει τρία γκολ και δύο ασίστ σε αυτές τις συμμετοχές. Με δύο από αυτά τα γκολ να έρχονται στα τρία τελευταία παιχνίδια του για τους Οράνιε, οι αντίπαλοι στον πρώτο όμιλο, Κατάρ, Σενεγάλη και Εκουαδόρ θα δυσκολευτούν να σταματήσουν τον Ολλανδό ακραίο.

Εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο καυτούς ποδοσφαιριστές στην Eredivisie που βλέπετε στα κανάλια Novasports και αναδείχθηκε ο αρχηγός της PSV. Γεννημένος στο Αϊντχόφεν, ο Γκάκπο πέρασε 11 χρόνια στην ακαδημία της PSV προτού κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 25 Φεβρουαρίου 2018 ως αναπληρωματικός εναντίον της Φέγενορντ, τη μοναδική του εμφάνιση εκείνη τη σεζόν. Την σεζόν 2018/19 σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 16 εμφανίσεις στην Eredivisie και έκτοτε δεν έχει ξανακοιτάξει πίσω. Την σεζόν 2019/20 και έγινε τακτικό μέλος της πρώτης ομάδας με 7 γκολ και 7 ασίστ σε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησαν την επόμενη (2020-2021) 7 γκολ και 2 ασίστ σε 23 αγώνες σε μια σεζόν που έχασε μεγάλο μέρος της της δράσης λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Ωστόσο, η σεζόν 2021/22 θα έβλεπε τον Γκάκπο να γίνει ένα βασικό πόλο έλξης και να διακυβεύσει τη διεκδίκησή του σε έναν από τους καλύτερους παίκτες εκτός των κορυφαίων 5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης, σημειώνοντας 12 γκολ και 13 ασίστ στο πρωτάθλημα και 21 γκολ και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο φινάλε ο σύλλογος πανηγύρισε τίτλο καθώς νίκησε τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου (KNVB), ενώ στην Ευρώπη έχασε από τη Λέστερ στους προημιτελικούς του UEFA Europa Conference League. Αυτή η εντυπωσιακή φόρμα, τον ανέδειξε καλύτερο Ολλανδό ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2021/22, τον πρώτο παίκτη της PSV που κέρδισε το βραβείο μετά τον Τζίνι Βαινάλντουμ το 2014/15.

Παρά το ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και διάφορες άλλες αγγλικές ομάδες, ο Γκάκπο έμεινε στο Αϊντχόφεν και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, κέρδισε τον παίκτη του μήνα στην Eredivisie για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και σημείωσε 13 γκολ και 17 ασίστ στις πρώτες 24 εμφανίσεις του. Ο Γκάκπο παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, αν και μπορεί να παίξει εξίσου από το δεξί άκρο ή ως σέντερ φορ.

Με το δικαίωμα να παίξει για τη Γκάνα, το Τόγκο ή την Ολλανδία, ο Γκάκπο πέρασε από τις ομάδες νέων της Ολλανδίας πριν κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα στις 21 Ιουνίου 2021, μπαίνοντας στη θέση του Φρένκι Ντε Γιονγκ για τα τελευταία λεπτά της νίκης 3-0 εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων των Οράνιε στο Euro. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε ο πρώτος Ολλανδός παίκτης που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά τον Μάρτιεν Φρέισεν το 1980. Φαίνεται έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο υπό τις οδηγίες του Λούις Φαν Χαλ καθώς η Ολλανδία προετοιμάζεται για την πρώτη της εμφάνιση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2014 χωρίς τους φιλάθλους της που σνομπάρουν το τουρνουά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.